avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Înþelesul soluþiei pronunþate într-un dosar ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Înþelesul soluþiei pronunþate într-un dosar civil, calea de atac împotriva hotãrârii

Buna ziua...am datb in judecata asociatia de proprietari in legatura ca penalizari mai vechi de 3 ani, pe motic ca ar trebui prescrise.


Astazi am primit un rspuns. Problema este ca nu inteleg exact ce vor sa spuna, datorita limbajului juridic. Va rog sa ma ajutati.

"Admite in parte acţiunea
Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea formulată de reclamantă.Constată împlinit termenul de prescripţie extinctivă a dreptului la acţiune al pârâtei faţă de reclamanta pentru suma de 3972,42 lei, reprezentând penalităţi de întârziere calculate pentru perioada: 2007-11.2008. Respinge celelalte pretenţii ale reclamantei."
Altfel spus , penalităţile de întârziere calculate pentru perioada: 2007-11.2008 nu le veti plati . In rest ceea ce ati mai solicitat in cererea de chemare in judecat v-au fost respines.
Va multumesc pentru raspuns !

Este posibil ca asociatia sa aiba drept de recurs la o asemenea hotarare?
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Da, asociatia are posibilitatea sa exercite calea de atac ordinara prevazuta de lege impotriva acestei hotarari .
Asociatia de proprietari poate desfasura acte/actiuni pentru atacare cu recurs solutie dispusa de instanta de fond,dar avand in vedere vechimea datoriilor,solutia va fi defavorabila asociatiei de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate cineva sa-mi traduca va rog rezultatul unui proces ? cri781 cri781 In urma unui proces determinat de asociatia de proprietari rezultatul procesului are mai multe concluzii pentru ca \"Tip solutie: Admite in parte ... (vezi toată discuția)
Penalitati oitaus78 oitaus78 Creditorul cheama in judecata pe debitor pentru o suma de bani. Procesul dureaza 3 luni. Se suspenda calculul penalitatilor pe aceasta perioada ? Care e ... (vezi toată discuția)
Cum te poti apara de cheltuieli umflate la asociatii de proprietari? legal23 legal23 Am fost dat in judecata de catre asociatia de proprietari ptr restante la intretinere. Am lipsit la prima infatisare. Instanta a admis solicitarea ... (vezi toată discuția)