Am fost dat in judecata de catre asociatia de proprietari ptr restante la intretinere.
Am lipsit la prima infatisare. Instanta a admis solicitarea reclamantei, obligandu-ma sa platesc sumele cerute in instanta.
Problema e ca sumele cerute sunt mult umflate.
De ex . fondul de reparatii se distribuie egal la toate apartamentele , indiferent ca vorbim de o garsoniera sau ap. cu 4 camere, penalitatile nu se calculeaza ptr toti restantierii , lucrarile de reparatii nu stim care sunt sau ce firme le executa, multe fiind executate cu persoane fizice neautorizate, consumul de apa, costurile de incalzire sunt adevarate enigme,etc
Intrebare
Ce mai pot face in acest moment cand instanta deja s-a pronuntat?
Pot face plangere penala ptr abuz in serviciu si inselatorie?
Avand in vedere ca aveati cunostinta de actiunea asociatiei de proprietari ,aspectul ca dvs ati inteles sa nu va prezentati la termenele de judecata ocazie cu care sa va aparati si sa solicitati probe,a avut drept consecinta solutia instantei de judecata defavorabila dvs
Aspectele privitoare la aplicarea penalitatilor,lucrari de reparatii,consumul de apa,costuri incalzire,sunt probleme frecvente dar care se pot solutiona amiabil,la nivelul asociatiei de proprietari ,solicitand oficial presedintelui de asociatie clarificarea aspectelor care va suscita interesul
Aveti dreptul prevazut de art 10 din L nr 230/2007 si art 12 a c si d din HG nr 1588/2007 sa aveti acces la cerere,la documentele asociatiei de proprietari si eventual sa formulati contestatie oficiala la lista de plata intretinere,in termen de 10 zile de la a fisarea acesteia
Presedintele de asociatie are obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
Daca la nivelul asociatiei va confruntati cu dezinteres puteti sesiza oficial serviciul specializat din primarie
Teoretic aveati posibilitatea de a solicitao expertiza contabila care sa lamureasca cele sesizate de dvs si sa stabileasca evntual suma reala de plata datorata.
Din cauza faptului ca nu v-ati prezentat in instanta si nu ati solicitat probe, ati pierdut acest drept.
Tot teoretic aveti dreptul sa declarati recurs impotriva acestei solutii, insa veti putea combate doar prin administrarea probei cu inscrisuri, neputand cere o expertiza in calea de atac a recursului.
Daca sunteti convins ca aveti dreptate, angajati un avocat, contestati in recurs sentinta si modul de intocmire a listelor si incercati sa obtineti o casare cu trimitere la instanta de fond, unde sa se reia judecata si sa se efectueze o expertiza.
Sa fiti constient insa ca intre timp curg penalizari la sumele restante.
In legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari exista art.10 care va dadea posibilitatea sa contestati lunar, timp de 10 zile de la afisare, sumele inscrise in listele de intretinere.
Ati contestat vreodata in scris aceste sume? Si daca da, ati primit raspuns sau vi s-a ignorat contestatia?
Aceasta ar fi o prima dovada in instanta ca ati fost permanent preocupat de sumele, ziceti dv., umflate.
Restantele la intretinere nu sunt ca amenzile auto sa le contestati numai depunand o cerere. E mai complicat si probabil nu ati luat in serios aceasta situatie.