avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restanta la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restanta la intretinere

Acum cativa ani contabilul care calcula si intretinerea a inceput sa ma puna la 3-500 lei restanta pe lista celor ce vor fi sati in judecata, cand altii cu de de 5 ori restanta mea, nu erau pe lista. si a tinut-o asa eu, imprumutandu-ma dar tot pe lista. In anul urmator am facut rost de bani, am platit tot: restante, datorii dar am spus ca nu le mai platesc salariile ca sis-au batut joc de mine. Nu am mai platit, au vrut sa ma faca si administrator, dar aveam de lucru. Au angajat o administratora PFA, ce a inceput prin a-mi pune restante la sumele dinainte de angajatea ei
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:05, 29 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Proprietarii au obligatia de a plati lista de plata integral si nu doar anumite cheltuieli.
In cazul in care este nemultumit are dreptul sa conteste lista de plata in termen de 10 zile de la afisare.

Articolul 46-L230/2007
Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar, conform listei de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari, in avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contributie ce le revine la cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociatia de proprietari.

Art. 12-HG1588/2007
Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii:
(A)Drepturi:
d)sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si, eventual, sa o conteste la presedintele asociatiei de proprietari, in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata. Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile;

Solicitati presedintelui sa primiti explicatii cu privire la restante.
In calitate de proprietar va revine obligatia sa achitati integral cotele lunare de intretinere in termenul stabilit
Daca depasiti termenul legal stabilit ,asociatia de proprietari este indreptatita sa aplice initial penalitati in temeiul disp art 49 L nr 230/2007,ulterior poate dispune actionarea debitorului in instanta conform disp art 50 si instituirea privilegiului imobiliar conform disp art 51 L nr 230/2007

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii proprietari care nu sunt membri ap ContSters402806 ContSters402806 Buna ziua, Pentru infiintarea unei asociatii de proprietari este necesar votul a 50%+1 dintre acestia. In cazul in care ceilalti proprietari (dintre care ... (vezi toată discuția)
Abuz administrator si presedinte de asociatie Viorela Nita Viorela Nita sunt o proprietara de apartament, cele doua doamne presedinta si administratora asociatie de proprietari unde locuiesc nu doresc sa imi incaseze ... (vezi toată discuția)
Obligatii asociatia de proprietari ContSters155784 ContSters155784 Buna ziua! Administratorul asociatiei de proprietari nu are obligatia sa afiseze lunar situatia locatarilor? Ma refer la faptul ca ar trebui sa afiseze un ... (vezi toată discuția)