avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie Alimentara major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie Alimentara major

Am 23 de ani, am inteles ca pensia alimentara o pot primi pana la 25 de ani, mai pot beneficia de pensie daca nu mai sunt studenta sau daca lucrez?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:49, 3 Mai 2013
Nu, pensia de intretinere se poate acorda pana la varsta de maxim 26 de ani, doar daca va aflati in continuarea studiilor ( art.499 al. 3 c.civ.)
trebuia sa anunt ca nu mai sunt la studii ? pentru ca eu am primit in continuare pensia alimentara
Anuntati ca nu mai sunteti studenta, pt ca in acest caz parintele nu va mai datoreaza pensie si v-o poate cere inapoi ca si nedatorata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere vs starea civilă: o mai primesc dacă decid să mă căsătoresc până termin facultatea? Aleeeeeeeeexis Aleeeeeeeeexis Buna ziua ! Am 23 de ani, sunt studenta si primesc pensie alimentara de la unul din părinți lunar .As avea întrebarea următoare: dacă decid sa ma ... (vezi toată discuția)
Pensie alimnetara mihaimatei mihaimatei Buna ziua , Daca sunt student mai am dreptul la pensie alimentara pe perioada studiilor ? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pe perioada studiilor Dan_vlad Dan_vlad In prezent sunt student si beneficiez de pensie de intretinere. Daca decid sa inghet anul (acum) si sa ma reprofilez in luna iulie, voi mai avea dreptul la ... (vezi toată discuția)