avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimnetara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimnetara

Buna ziua ,


Daca sunt student mai am dreptul la pensie alimentara pe perioada studiilor ?
aveti dreptul de a beneficia de aceasta pensie si pe perioada studentiei pana la varsta de 25 de ani
Daca va dovediti starea de nevoie ( ca sunteti student , ca nu va intretineti prin munca), aveti dreptul la pensie de intretinere pana la 26 de ani.
are dreptate gi_jane2, rectific greseala: pana la 26 de ani
Conform art. 499 din Cod civil, parintii sunt obligati sa acorde intretinere copilului lor minor, obligatia de intretinere mentinandu-se pana cand copilul devine major, sau pana implineste varsta de 26 de ani, in cazul in care isi continua studiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara dupa 18 ani badea adina badea adina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: pentru ca fiul meu este major si isi continua studiile de licenta, pot introduce tot eu actiunea in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pt studenta care traieste de 2 ani in concubinaj yo5djk yo5djk vreau sa stiu daca o persoana care este studenta la o fac. particulara si traieste in concubinaj de doi ani, isi poate da tatal in judecata pentru pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa majorat tomasuzana tomasuzana cum se procedeaza continuarea platii cupa 18 ani student? si cum se inceteaza plata pensiei la implinirea a 18 ani? ... (vezi toată discuția)