avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara pt studenta care traieste de 2 ani ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara pt studenta care traieste de 2 ani in concubinaj

vreau sa stiu daca o persoana care este studenta la o fac. particulara si traieste in concubinaj de doi ani, isi poate da tatal in judecata pentru pensie alimentara. Acesta nu mai lucreaza de aproximativ 4 ani neavand nici un venit pana in luna septembrie cand a fost pensionat de boala.
Cel mai recent răspuns: yo5djk , utilizator 17:59, 27 Noiembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
acum a primit pensie de boala 367 de lei si fiica il ameninta ca il da in judecata pt pensie alimentara ,ea fiind studenta .(este vorba de fratele meu). El vrea sa stie daca il poate da in judecata ,fata locuind de 2ani cu un baiat care este tehnician dentar(concubinaj) si daca ii poate cere retoactiv pensie si pe perioada cand el nu avea nici un venit.
are dreptul la intretinere daca dovedeste ca este in continuarea studiilor.

intretinerea este datorata potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui care urmeaza a o plati.

cuantumul pensiei este de pana la 1/4 din venitul lunar net.
Conform art. 499 din noul Cod civil, parintii sunt obligati sa acorde intretinere copilului lor minor, obligatia de intretinere mentinandu-se pana cand copilul devine major, sau pana implineste varsta de 26 de ani, in cazul in care isi continua studiile.
chiar daca este la facltate particulara si traieste in concubinaj in casa parintilor divortati? Si trebuie sa plateasa retroactiv siin perioada in care nu a avut nici un venit pensie de boala primind din luna septembrie 2012?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimnetara mihaimatei mihaimatei Buna ziua , Daca sunt student mai am dreptul la pensie alimentara pe perioada studiilor ? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa 18 ani badea adina badea adina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: pentru ca fiul meu este major si isi continua studiile de licenta, pot introduce tot eu actiunea in ... (vezi toată discuția)
Pensie si salariu? Cinthya Cinthya Buna ziua! Am o intrebare la care pana acum nu am gasit nici-un raspuns...de curand m-am angajat cu carte de munca dar datorita faptului ca imi continui ... (vezi toată discuția)