avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchiriere Spatiu comercial - posibil probleme din ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchiriere Spatiu comercial - posibil probleme din cauza unui proces vechi?

Stimati membri,
am o mare problema: am inchiriat un spatiu comercial in Oradea si acest spatiu are 3 vecini perete in perete cu spatial inchiriat de mine. Unul din cei trei nu doreste sa imi dea acordul pentru a-mi infiinta societate cu punct de lucru si am decis sa il chem in instanta pentru a obtine o hotarare care sa tina loc de acordul lui. Acum intervine problema: proprietarul spatiului, am inteles de la alt vecin, ar fi avut aceeasi problema cu el si a pierdut procesul prin care a incercat sa obtina acordul de infiintare societate cu punct de lucru, judecandu-se de 2 ori si in ultimul proces fiind invocate exceptia de lucru judecat. Cand am inchiriat acest spatiu nu am stiut de aceasta problema, dar sincer sa fiu spatial este prea bun ca sa il pierd si doresc sa imi desfasor activitatea aici. Credeti ca daca il chem in instanta pentru a obtine o hotarare care sa inlocuiasca acordul lui, imi va fi invocate aceasta exceptie de autoritate de lucru judecat? Proprietarul spatiului nu locuieste in Romania si vine in tara de doua ori pe an, iar eu sunt in acest spatiu mai mult ca sa il intretin.
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 13:23, 7 Mai 2013
In ce priveste exceptia autoritatii lucrului judecat, nu este cazul in problema expusa de dvs. Pentru a fi invocata exceptia autoritatii de lucru judecat trebuie sa se indeplineasca niste conditii: identitate de parti, obiect, cauza.
Autoritatea de lucru judecat era valabila in cazul vecinului, pentru ca a depus in instanta o alta cerere de chemare cu acelasi obiect si aceleasi parti, deci o cauza judecata o data nu mai poate fi judecata a doua oara.
Asta era situatia vecinului .
Dumneavoastra puteti depune o cerere de chemare in judecata fara probleme si puteti castiga procesul, pentru ca daca vecinul a pierdut procesul, asta inseamna ca veti pierde si dumneavoastra .
nu am inteles ce vreti sa spuneti, scuze. cum adica pot depune o cerere de chemare in judecata fara probleme si pot castiga procesul, pentru ca daca vecinul a pierdut procesul, asta inseamna ca il voi pierde si eu? lipseste ceva din textul scris de dumneavoastra sau pur si simplu nu este nicio sansa sa il castig?
aveti dreptate, nu am citit cu atentie intrebarea dumneavoastra .
daca proprietarul spatiul a avut deja un proces cu vecinul pe aceeasi tema, se aplica autoritatea de lucru judecat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu comun magi magi Bună ziua, în urmă cu trei luni am încheiat un contract de închiriere a unei boxe, situate la parterul scării blocului unde locuiesc. Contractul este ... (vezi toată discuția)
Regim hotelier fara acordul vecinilor vecinulderanjat vecinulderanjat Buna seara! Am nevoie de putin ajutor in urmatoarea problema: Apartamentul de deasupra mea se inchiriaza in regim hotelier,lucru care imi cauzeaza diverse ... (vezi toată discuția)
Ce pot face daca un vecin nu imi da acceptul pt infiintarea unui cabinet medical? ContSters19309 ContSters19309 doresc sa deschid un cabinet medical la parterul unui bloc. apartamentul in care doresc sa deschid acest cabinet este situat intr-un imobil cu mai multe ... (vezi toată discuția)