avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot solicita eºalonarea plãþii taxei judiciare de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot solicita eºalonarea plãþii taxei judiciare de timbru?

Astazi am primit o comunicare cum ca am de platit o taxa de timbru pentru un proces " pretentii " Suntem doi coproprietari care am cerut despagubiri pentru drept de folosinta deoarece nu am fost lasati de catre ceilalti copropr. sa ne folosim de casa si teren . Aceasta taxa de timbru este cam mare si trb platita in 10 zile de la comunicare 9ar fi cam data de 13 luna asta ) . Se poate esalona ? Eu de exemplu nu am venituri si pot demonstra . Cefac ? Pot impari suma ceruta in doua si sa plateasca numai un coproprietar . iar eu sa depun acte doveditoare de lipsa de venituri ? Va rog spuneti mi ce sa fac !
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:25, 4 Mai 2013
Cereti ajutor public judiciar .
Am inteles ca pentru cel care nu are venituri se poate cere ajutor . Celalalt plateste . Ce facem ? impartim suma ceruta in 1/2 si platim jumatatea asta ? Avem termen 10 zile de la comunicare . Sunt zile calendaristice sau lucratoare ? Cum calculam tinind cont de ziua de 1 mai , pastele ??
Sunt zile calendaristice, daca ultima zi a termenului cade intr-o zi nelucratoare (pastele), atunci termenul se amana pana in prima zi lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune ContSters322842 ContSters322842 Suntem trei copropr. fiecare 1/3 ideal . Un copropr. a deschis actiune si ne-a chemat in instanta . Reclamantul si unul dintre copropr. au platit taxa de ... (vezi toată discuția)
Informare calcul termen plata timbru adystre adystre Buna ziua, Am de platit o taxa de timbru judiciara.Am primit comunicarea in data de 13 Iunie ac.Am la dispozitie 10 zile din momentul comunicarii ca sa pot ... (vezi toată discuția)
Mi s-a pus în vedere sã timbrez în 10 zile. cum se calculeazã termenul și cum transmit taxa instanței? geavela geavela Am depus cerere de contestare a unei executari silite,deoarece pv de contraventie neplatit face obiectul unei plingeri aflate pe rol .Mi-a venit acasa inapoi ... (vezi toată discuția)