avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... invocare exceptie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

invocare exceptie

Am un proces cu rovinieta .Am intentat plingere atunci cind am aflat de existenta pv. de contraventie ,adica dupa 2 ani de la emitere.Partea adversa a invocat exceptia privind tardivitatea deschiderii procesului.Dar eu nu am primit pv. decit dupa 2ani !.In lege nu scrie ca trebuia sa mi se dea pv personal ,dar atunci nu inseamna ca l-am primit in timp util pt. a- l ataca in instanta ! Va rog sa-mi spuneti cum pot sa ma apar impotriva exceptiei mentionate .Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Ralucaavocat , utilizator 11:51, 3 Mai 2013
Cand ati aflat de existenta procesului verbal de contraventie si cum?
Mi-a venit prin posta o recomadata cu confirmare de primire continind o Somatie, pentru neplata rovinietei stipulata intr-un proces verbal emis acum 2ani . Am cerut sa mi se trimita respectivul proces verbal de contraventie.L-am primit si am depus la judecatorie plingere .Primul termen a fost aminat pentru trimiterea Intimpinarii si din aceasta am aflat ca s-a invocat exceptia .Cum o pot contracara ?La bloc corespondenta nu este in siguranta ,iar pv- de contraventie nu a fost trimis cu confirmare de primire .
Se poate contracara cu data cand ati primit acest proces-verbal ... de la data primirii aveti la dispozitie 15 zile pentru a depune plangere impotriva acestuia ...
Invocarea unei exceptii nu inseamna neaparat si admiterea acesteia.
Solicitati respingerea exceptiei cu motivarea ca cele 15 zile se calculeaza de la data la care ati primit procesul verbal prin posta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! o cunoștință de a mea a primit amenda pentru ... Yonela17 Yonela17 Buna seara! O cunoștiință de a mea a primit amenda pentru rovinieta nevalabila, deși aceasta era plătită si in termen. A primit amenda pentru data de ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta loghinciprian loghinciprian buna ziua. am primit un proces verbal prin care am fost instiintat ca am circulat fara rovinieta pe drumurile publice,si am fost amendat cu suma de 250 lei ... (vezi toată discuția)
In data de 21.09.2022 am savarsit fapta de a conduce fara rovinieta. ... Ctlus Ctlus In data de 21.09.2022 am savarsit fapta de a conduce fara rovinieta. Pentru aceasta fapta a fost intocmit un Proces Verbal in data de 18.01.2023, iar eu l-am ... (vezi toată discuția)