avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca blocata de societate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca blocata de societate

Buna ziua. Am si eu o nelamurire sper sa ma puteti ajuta. In urma unui furt neraportat la politie (a fost din vina mea nu am inchis masina) am ramas fara marfa in jur de 10 000 lei am incercat sa tot acoper suma respectiva pana am avut un control si s-a descoperit luna trecuta pe 22 am fost cu cei de la firma la un notariat am recunoscut prejudicial si m-am angajat ca in termen de 30 de zile sa achit suma respectiva(in caz contrar se va face plangere penala la politie). Dupa o discutie cu un sef de al meu mi-a spus ca cartea de munca v-a fi blocata pana la recuperarea prejudiciului, au drepul sa imi blocheze cumva cartea de munca? eu mi-am gasit alt loc de munca pot sa ma angajez? nu stiu cum sa fac nici nu stiu daca e blocata sau nu cartea de munca ce pot sa fac in acest caz?, sediul societatii e la Bucuresti si nu pot sa merg pana acolo .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:57, 5 Mai 2013
Cercetarea disciplinara se finalizeaza fie cu aplicarea unei sanctiuni, fie cu clasarea cazului .. orice decizie privind supendarea, executarea , modiifcarea, incetarea c.i.m. trebuie comunicata si salariatului.
dar daca societatea nu mi-a comunicat suspendarea contractului de munca in acest moment, eu as putea sa-mi dau demisia? societatea are dreptul de a-mi suspenda c.i.m. fara sa ma anunte? exista un termen in care societatea trebuie sa anunte salariatul de modificarile facute? de exemplu ei imi suspenda contractul pe data de 7.04 si ma anunta pe 26.04
In multe situatii privind comunicarea actelor referitoare la executarea, modificarea , suspendarea sau incetarea c.i.m. nu avem nicio reglementare expresa cu privire la comunicarea acestor acte de catre angajator .. insa, potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;

b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare provident simoniq simoniq Buna ziua , am o prietena care lucreaza ca agent la provident si intr una din saptaminile trecute fiind la o clienta acasa cu care se vb in prealabil la tel ... (vezi toată discuția)
Inchidere cim marianapirvu marianapirvu poate o societate sa-mi inchida contractul de munca cu art 61 a? trebuie sa intocmeasca un raport? sau trebuia sa-mi inmaneze instiintari cu privire la acest ... (vezi toată discuția)
Concediere lilianaG lilianaG ptr desfacere CIM ptr abateri grave ~~daca sunt sint asociat unic si administrator ce document trebuie sa prezint la ITM ptr desfacere fara preaviz? nu vreau ... (vezi toată discuția)