avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

daca nu am facut succesiunea dupa tata 2 ani pot
sa pierd mostenirea
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:31, 3 Mai 2013
nu numai in cazul in care succesiunea a fost desbatuta de ceilalti mostenitori (in cazul in care mai exista si altii) daca succesiunea nu a avut loc mergi la un notar si fa o declaratie prin care recunosti succesiunea nu te costa decit 60 lei
Depinde ce au facut ceilalti mostenitori.
Declaratie la notar nu mai poate da dupa 2 ani.
socela a scris:

nu numai in cazul in care succesiunea a fost desbatuta de ceilalti mostenitori (in cazul in care mai exista si altii) daca succesiunea nu a avut loc mergi la un notar si fa o declaratie prin care recunosti succesiunea nu te costa decit 60 lei

N-o fi prea tîrziu? Întreb şi eu, ca tot omul care a aflat că, dacă decesul a avut loc înainte de intrarea în vigoare a noului cod, termenul de acceptare este de 6 luni. Dacă decesul a survenit după 1 octombrie 2011, atunci termenul este de 1 an de la deces.

Prin urmare, termenul pentru acceptarea expresă s-a cam dus. Rămîne de văzut dacă există acte de acceptare tacită.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada acceptarii succesiunii ContSters48919 ContSters48919 in cazul in care o parte din mostenitori (frati) nu pot face dovada acceptarii sucesiunii tacite sau expres, in termenul legal de 6 luni, in cazul deschiderii ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire olympya olympya buna ziua. va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste o renuntare. Tatal meu a murit acum 5luni.Mama mea vitrega a renuntat la mostenire facand o declaratie de ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire prnguido prnguido Suntem trei copii mostenitori dupa tata si mama traieste. Mama renunta in favoarea a doi copii. Unul din copii vrea sa renunte la mostenire. Care este forma de ... (vezi toată discuția)