avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte necesare pentru casatoria cu un cetatean strain
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte necesare pentru casatoria cu un cetatean strain

Buna ziua,

Doresc sa stiu pe ce documente se aplica cele 3 stampile in vederea casatoriei cu un cetatean din Republica Kirghiztan (tara nu este memebra a conventie de la Haga) in vederea casatoriei?
1. certificat de nastere?
2. actul care atesta ca a fost desfacuta casatoria?
3. dovada de la autoritatile locale / Ambasada (dovada ce cuprinde, in mod obligatoriu faptul ca, in conformitate cu legea nationala sunt indeplinite conditiile de fond si ca se poate casatori in Romania?

Mai sunt alte documente care necesita supralegalizare? As vrea sa stiu sigur pentru ca am incercat si anul trecut sa depunem actele de casatorie, dar nimeni nu m-a lamurit exact pe ce documente se fac supralegalizarile...

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 23:38, 5 Mai 2013
Supralegalizarea este necesara pentru documentele pe care cetateanul strain le aduce din tara de origine. Daca stiti ce documente va sunt necesare pentru efectuarea casatoriei, supralegalizati toate documentele pe care viitorul sot le aduce din tara sa de origine ( in afara de pasaportului).
Supralegalizarea se aplica pe certif. de nastere, adeverinta de cutuma, sentinta de divort*daca a mai fost casatorit si este divortat dupa caz pe certif de deces*daca este vaduv.
Supralegalizarea actelor oficiale străine pentru a fi folosite în România.Temei legal: art. 162 alin. 1 – 3 din Legea nr.105/1992:
„Actele oficiale întocmite sau legalizate de către o autoritate străină pot fi folosite în faţa instanţelor române numai dacă sunt supralegalizate, pe cale administrativă ierarhică şi în continuare de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României, spre a li se garanta astfel autenticitatea semnăturilor şi sigiliului.
Supralegalizarea pe cale administrativă este supusă procedurii stabilite de statul de origine al actului, urmată de supralegalizarea efectuată de către misiunea diplomatică sau oficiul consular din statul de origine , fie de către misiunea diplomatică sau oficiul consular al statului de origine în România şi, în continuare, în ambele situaţii, de către Ministerul Afacerilor Externe.
Scutirea de supralegalizare este permisă în temeiul legii, al unei înţelegeri internaţionale la care este parte România sau pe bază de reciprocitate.
Deci, se prezinta cu actele la MAI Kirghistan, dupa care la Cancelaria Kirghistanului in Romania situata la Kiev.
Chancellory of Kyrgyzstan
Tip reprezentanta cancelarie
Oras Kiev
Atentie! Ambasada Kirghistanului pentru Romania se afla la Kiev.
Cancelaria: 01901 Kiev, Str. Artyoma 51-50
Telefon /Fax: (00380-44) 246.88.89
Telefon sectia consulara: (00380-44) 219.13.97
E-mail: chukik@public.ua.net
Program de lucru
Ambasada: luni-joi 9.00-18.00
Sectia consulara: luni-joi: 9.30-17.30
Ultima stampila se aplica de MAE Romania.
Pasaportul sa fie valabil atat la depunerea actelor cat si la oficierea casatoriei. Aveti nevoie de translator autorizat atat la depunerea declaratiei cat si la oficierea casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte căsătorie la ambasadă Mario22222 Mario22222 Ce acte sint necesare pentru casatorie la ambasada atat pentru mine cat si pentru sotia mea care este de cetatenie eritreana si avem o fetita impreuna, care ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre un cetatean roman si o basarabeanca dselepco dselepco Buna ziua! Sant cetatiana al Republicii Moldova, an prezent ma aflu an Italia. De 3 ani traesc cu roman si am hotarat sa ne casatorim si sa ne mutam cu taraiul ... (vezi toată discuția)
Invitatie cetatean tunisian anymor anymor Buna ziua!As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru a invita un cetatean tunisian in Romania si unde trebuie facuta invitatia.in cazul in care nu am un ... (vezi toată discuția)