avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evaziune Fiscala sau Fals in declaratii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evaziune Fiscala sau Fals in declaratii

Am o mica nelamurire care consta in urmatorul fapt:
Daca o persoana iti vinde casa din provincie la valoarea de 15000 RON (in 2006)[aproximativ 5000 euro ] in acte autentice, cu toate ca a luat mai mult (aptoximativ 300000 euro)
Acum vine partea interesanta: Daca persoana care a vandut aceasta casa din provincie cumpara cu "proces verbal" un apartament in care declara printre altele ca a dat 25000 de euro, in modernizarea acelei locuinte rezultat din vanzarea casei din provincie, iar vanzatorul nu mai recunoaste acest "proces verbal" , cumparatorul normal nu poate face dovada acestui lucru.
Acest cumparator poate fi acuzat de evaziune fiscal(pret mai mic) sau fals in declaratii ?
Cel mai recent răspuns: ContSters255159 , utilizator 23:13, 6 Mai 2013
Daca ai fost sau esti parte in problema expusa, nelamurirea aceea care face obiectul acestei discutii a-si ignora-o, care este interesul dumitale in aceasta speta? Mai corect, ce ai vizat sa castigi si ce te-a dezamagit in final? Altfel, se poate vorbi de evaziune fiscala si fals in declaratii si nu numai, infractiuni sanctionate si pedepsite de legea penala si legea evaziunii fiscale. Cumva, esti complice?

[Evitati sa mai citati fara rost mesajele carora le raspundeti, cititi si respectati Regulamentul de postare in forum:
2.8. Poti apela la functia de citare dintr-un mesaj anterior al altui utilizator cu conditia ca acest citat sa nu se afle pe aceeasi pagina si sa fie doar fragmentul la care te referi. Te rugam sa nu exagerezi cu citarea intregului mesaj daca nu e necesar.]



Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2013
Admin, administrator
Nu sunt complice, m-am " trezit peste noapte" furat si am descoperit recent "teapa".
Multumesc pentru raspunsuri, si mi-au dat o speranta, mai exista o... dreptate.
Protagonistii sunt tatal meu(vanzatorul cu apartamentul) si un unchi care ne mai este si vecin....
Multumesc pentru lamuriri.
Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare la care s-a declarat suma din grila notariala. Mariyiancu Mariyiancu In mai 2006 am vandut un apartament, iar cumparatorul mi-a cerut sa declar o suma mai mica decit cea pe care am incasat-o , adica suma din grila notariala. La ... (vezi toată discuția)
Achizitie imobil cu contract de vanzare-cumparare cu valoare mai mica decat valoare de grila rockahoolik rockahoolik Buna ziua, As dori sa achizitionez un imobil in otopeni cu suma de 70000 euro, insa am observat o problema cu actele. Imobilul a fost vandut in urma cu ... (vezi toată discuția)
Pret grila notariala GINGER GINGER Am vandut un apartament, iar in contractul de vanzare s-a trecut pretul grila, mult mai mic decat cel real. A fost citat ca martor cumparatorul acelui ... (vezi toată discuția)