Cazul de fata: Un credit de 10000 euro. Rata lunara vreo 300 euro. Valoare restanta credit, nu departe de 10000 euro.
Intre timp amandoi sunt restructurati si cu pensiile lor au impreuna 1000 lei-230 euro. Asadar nu mai pot plati creditul.
Prima intrebare: poprire se pune in principiu pe suma creditate sau pe valoare totala de plata la incheierea contractului de creditare?
2. singurele bunuri sunt o masina veche si un teren mic. In total de vreo 4000 de euro. Daca sunt transferate ca donatie sau ca vanzare, inainte de anuntarea bancii de imposibilitate de plata, exista vreun risc sa fie luate in calcul pt. executare?
3. Exista varianta sa se negocieze cu banca plata unei valori mai mici a creditului (de ex 6000 de euro) si inceierea contractului?
4. daca se pune poprire de o firma de recuperare, cat poate sa ajunga valoarea datorata fata de valoare creditului restant? se pun dobanzi la popriri?
1.Executarea silita va inceta cand nu mai e nimic de executat sau cand intreaga suma datorata e recuperata. Debitul cuprinde cat mai aveati de plata din imprumut + penalitati de intarziere+ cheltuieli de judecata si executare + onorariu executor.
2.Se pot vinde si ramane ca banca sa ceara revocarea vanzarii ca bunurile sa se intoarca in patrimoniul lor. Se poate sa reuseasca, se poate sa nu.
3.Nu.
4.Se adauga penalitate asa cum aveti in contract, nu va pune nimic in plus. Cu ei puteti negocia sa platiti mai putin.
Aveti dreptul de a va apara prin contestatie la executare.
Restante banci
andrrea
Buna seara, imi cer scuze pentru deranj, am o problema si daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. In anul 2008 am contractat un imprumut la o banca, in ... (vezi toată discuția)