avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata salariilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata salariilor

La multi ani, Hristos a inviat.
Daca un salariat a castigat in instanta drepturile salariale pe perioada cat a fost concediat ilegal, neplata acestor salarii ce mai implica in afara de infractiunea de la art. 260 codul muncii?
Am inteles ca neplata salariilor are efecte si asupra pensiei si ajutorului de somaj.
As dori sa stiu tot. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:00, 6 Mai 2013
Poate ca m-am exprimat eu gresit. Pai in plata salariului nu intra si plata somajului, pensiei etc.
Neplata salariului poate avea ca efect neplat contributiilor datorate asigurarilor sociale pentru somaj, pensie , sanatate.... insa din prevederile mai sus mentionate , stagiul de cotizare se refera la perioada pentru care se datoreaza ... legea nu face nicio precizare de genul : stagiu de cotizare - perioada de timp pentru care s-a datorat si platit contribuţia de asigurări pentru şomaj atât de către asigurat, cât şi de angajator .......

freeelis a scris:

Neplata salariului poate avea ca efect neplat contributiilor datorate asigurarilor sociale pentru somaj, pensie , sanatate.... insa din prevederile mai sus mentionate , stagiul de cotizare se refera la perioada pentru care se datoreaza ... legea nu face nicio precizare de genul : stagiu de cotizare - perioada de timp pentru care s-a datorat si platit contribuţia de asigurări pentru şomaj atât de către asigurat, cât şi de angajator .......

Art.5 din Legea nr.76/2002:
V.stagiu de cotizare - perioada de timp pentru care s-a datorat contribuţia de asigurări pentru şomaj atât de către asigurat, cât şi de angajator sau, după caz, numai de către asigurat...

Sunt identice si la fel.
Nu sunt identice ... ceea ce am dat ca exemplu contine un cuvant in plus care nu este prevazut in textul citat de mine si de dvs ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca nebunica nebunica As vrea sa stiu daca atunci cand societatea nu a mai platit de mai multe luni contributiile salariale, vechimea la pensie pt salariati este intrerupta sau ce ... (vezi toată discuția)
Țepuit de angajatori - plată discontinuă contribuții sociale, soluții pentru completarea perioadelor neacoperite geopetrache geopetrache Buna ziua. La intocmirea actelor de somaj am constatat ca, desi cartea de munca este completata corespunzator, angajatorii mei nu au platit contributiile ... (vezi toată discuția)
Contributia pentru salarii neplatita Ellena21 Ellena21 Am aflat recent ca angajatorul meu nu a platit de vreun an de zile contributia la bugetul de stat. Concret, cum sunt afectata de acest lucru?Multumesc ... (vezi toată discuția)