avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce pot face ? autoaparare ? sau.....
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce pot face ? autoaparare ? sau.....

Buna seara , am si eu o problema astazi seara vecinu de vis a vis a dat o mica petrecere la el si a mai chemat si alti vecini , am auzit ca tot vorbeau de mine ma injurau chiar amenintau ca ma muta de aici ei credeau ca nu am auzit , dupa care a venit la mine sa imi spuna nu vii la un pahar de vin ? . am spus nu . deci ce e de facut ? eu vroiam sa recurg la arme albe sau alte moduri de violenta dar nu stiu daca e bine va rog dati`mi un sfat. multumesc
Este bine ca pana în prezent nu ati recurs la astfel de acţiuni şi nici nu trebuie sa va gândiţi la asa ceva, dacă va simţiţi oarecum ameninţat sesizat-o organele de poliţie.
Daca stati in casa si nu le deschideti usa nu exista probleme.
pai si doar atat ?.. nu pot sta asa tot vorbesc si ameninta si spun ca ii arat eu ca il mut de aici si chestii dastea ce pot face ?.mai mult in afara de a sta cu mainile in san ?
makedonu90 a scris:

pai si doar atat ?.. nu pot sta asa tot vorbesc si ameninta si spun ca ii arat eu ca il mut de aici si chestii dastea ce pot face ?.mai mult in afara de a sta cu mainile in san ?

Ati primit cateva sfaturi foarte bune de la colegii care v-au raspuns.
Subscriu in totalitate la actiunile pacifiste date exemplu de catre colegii mei.
Daca, va simtiti amenintat, sesizati organele de politie printr-o petitie scrisa, cu numar de inregistrare la sectia de politie de care apartineti.

Daca veti interveni cu acte de violenta, veti culege aceleasi roade, periclitandu-va integritatea si libertatea. Credeti ca merita?

Nu uitati, ca violenta nu duce nicaieri si nu aduce lucruri bune.
Sfatul meu ar fi sa ignorati provocarile vecinului/ilor, ignorarea acestora fiind o arma mai de temut decat orice act de violenta, ba chiar mai mult. Ignorandu-i ii enervati simai rau, si astfel va aratati superioritatea in fata "agresorului".

Calmul in astfel de situatii se impune intotdeauna, si printr-o stare de calm veti putea vedea situatia mai limpede. Violenta va va conduce pe un drum pe care nu il doriti, credeti-ma! Massmedia abunda de astfel de exemple de violenta care au distrus viata a nenumarate persoane, prin pierderea calmului.
As mai face o mica precizare... pierderea calmului nu face nimic altceva decat sa va determine sa va pierdeti starea de vigilenta si sa actionati haotic, periclitandu-va propria libertate.

Apelati eventual la consultanta unui mediator, sedinta de consultanta in mediere fiind gratuita, sau la un avocat si solutionati conflictul, daca considerati ca sunteti amenintat. Dar nu va mai ganditi la sintagma populara "cui pe cui se scoate", deoarece traim sub iz de modernitate, avand drepturi si obligatii in societate, altfel ar fi un haos.

Va multumesc si mult succes!
Domnule, pentru ce doreati sa apelati la arme albe? Sau violenta?
Pentru ca vorbeau tare? Ce amenintare e asta, aiurea-n tramvai, ca va scot din bloc? La o bauta, cand probabil ca nu erau chiar treji?
Dv. erati mai baut ca ei de voiati sa-i luati la cutite? Ca nu pricep? V-ati suparat ca v-au chemat? Sau ca v-au barfit?
Pai daca as purta cate un cutit pentru fiecare data cand m-a barfit cineva, ar trebui sa-mi cumpar o geanta mai mare.

Sa fim seriosi, imi pare o copilarie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posesie arme nicks nicks Buna ziua, As vrea sa aflu in ce conditii pot tine in posesie arme? Mai exact, ar fi doua probleme: 1) cand plec in excursii lungi la munte unde stau in ... (vezi toată discuția)
Stau la etajul 4 (mutat de un an in chirie), am un vecin care ... Adryanbiru Adryanbiru Stau la etajul 4 (mutat de un an in chirie), am un vecin care fara nici un pic de respect sa luat de mine ca as fi ocupat locul lui de parcare, am incercat sa ... (vezi toată discuția)
Problema amenintare George271 George271 Daca sunt amenintat in mod direct , de catre o persoana , pe un site de socializare ca urmeaza sa ma bata , ce pot face ? avand in vedere ca amandoi suntem ... (vezi toată discuția)