avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minori- un sot e in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minori- un sot e in strainatate

buna ziua
sotia este plecata in strainatate de peste 8 luni. Dorim sa divortam si ea doreste sa imi incredinteze custodia celor 2 fete una de 6 ani si cealalta de 13 ani. Cum ar trebui sa arate si ce ar trebui sa cuprinda declaratia pe care vrea sa o dea la consulatul romaniei din Franta (Marsilia) avand in vedere ca dorim sa facem si partajarea bunurilor. Trebuie sa depun cererea de divort inainte de primirea acestei declaratii sau impreuna cu ea?Multumesc
Apelati la un mediator sa redactati si semnati un acord ce ar cuprinde intelegerea privind copiii- autoritate parinteasca exercitata in comun de ambii parinti, domiciliul copiilor la dvs, contributia mamei la intretinerea copiilor, program de vizita in vacante la mama lor etc si intelegerea privind partajul.
Veti depune apoi acordul in instanta.

multumesc ..ce spuneti dumneavoastra este ok dar ea este in strainatate si nu intentioneaza sa vina ..dar este de acord sa dea o declaratie la consulatul general de la Marsilia. Rugamintea mea era cum trebuie sa arate aceasta declaratie..multumesc
Eu n-am zis sa vina, acordul prin mediator, poate fi semnat de dansa acolo unde e.
Puteti proceda si cum doriti dvs, dar nu-i nevoie de declaratie, dvs depuneti cerere de divort, partaj, cereti ce doriti in legatura cu copiii, iar doamna trimite intampinare pe adresa judecatoriei, o trimite prin posta pentru dosarul respectiv.
Este bine sa rezulte declaratia ei deoarece instanta poate sa nu ia in seama o hartie care poate fi semnata de orice persoana.
Poate fi reprezentata de avocat si aceasta este cea mai sigura varianta.
Se va efectua si o ancheta sociala la domiciliul dvs.
Nu se poate rezolva si repede si bine de la distanta.
Chiar nu va avea o zi de concediu in vara sa vina sa semneze divortul si partajul? E culmea... Daca nu are, ar putea s-o coste mai mult.
Pentru partaj nu va ajuta mare lucru declaratiile, dureaza, costa... depinde si de ce partajati.

Alte discuții în legătură

Procedura divort- costuri/partaj- acte necesare alex83 alex83 buna ziua...care sunt procedurile de divort..?mai trebuiein..instanta?..sau cum se face mai exact.../..ma refer si cu treaba de partaj cu toate...acte ... (vezi toată discuția)
Divort elninio2010 elninio2010 vreau sa divortez, atat eu cat si sotia suntem de acord,avem un copil minor(7ani),avem un apart. in rate prin banca, platim rate la el ,ne-am inteles atat in ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori si partaj luminitalenuta luminitalenuta buna ziua, am si eu o intrebare.am inaintat actiunea de divort iar luna viitoare ar trebui sa avem prima infatisare. am introdus actiune de divort simpla fara ... (vezi toată discuția)