avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am donat unuia din copii banii de pe un imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am donat unuia din copii banii de pe un imobil

Am doi copii majori. Acum 5 ani am vindut o garsoniera si i-am dat toti banii unuia dintre ei sa-si cumpere o casa. Ne-am inteles verbal ca celuilalt sa-i revina in compensatie, dupa decesul meu, o alta garsoniera pe care o am. Nu am facut nici un act in acest sens. Acum cel care a primit banii nu vrea sa-i recunoasca in scris celuilalt ca a primit valoarea acelei garsoniere si ca nu are nici o pretentie la cealalta. Eu, ca parinte, as vrea sa fac un act care sa-l protejeze pe cel care nu a primit nimic, adica sa-i ramina lui a doua garsoniera iar ce mai am in plus sa se imparta egal la amindoi. Precizez ca pt vinderea primei garsoniere i-am facut procura de vinzare celui care a primit banii. In actul pe care il voi face trebuie neaparat sa recunoasca cel care a primit banii ca i-a primit?
Va multumesc pt orice sfat imi veti da.
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 09:33, 2 Martie 2009
Bine ar fi ca cei doi copii majori ai dvs. sa isi poarte singuri de grija si sa isi faca tot ce le trebuie nu urmarind bunurile de la mama, ci prin munca proprie. Dupa ce nu veti mai fi, le vor reveni cote egale din bunurile ramase.

pentru cel de-al doilea copil, daca vreti sa il gratificati, ii puteti vinde casa in care stati dvs. cu obligatia de intretinere. Insa, ganditi-va bine inainte de a face pasul.
sdianaviolina a scris:

Bine ar fi ca cei doi copii majori ai dvs. sa isi poarte singuri de grija si sa isi faca tot ce le trebuie nu urmarind bunurile de la mama, ci prin munca proprie. Dupa ce nu veti mai fi, le vor reveni cote egale din bunurile ramase.

pentru cel de-al doilea copil, daca vreti sa il gratificati, ii puteti vinde casa in care stati dvs. cu obligatia de intretinere. Insa, ganditi-va bine inainte de a face pasul.

Daca vindeti asa cum spune doamna avocat, se prezuma ca a fost o donatie deghizata. Trebuie sa vindeti pur si simplu, fara sa va pastrati drept de habitatie, sau drept de itnretinere, pentru a fi foarte greu de demonstrat de catre celalalt copil ca este de fapt o donatie deghizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere donatie veche ninaniculina ninaniculina Am doua fete majore. Acum cinci ani i-am dat uneia din ele toti banii obtinuti din vinzarea unei garsoniere, fara sa facem vreun act de donatie sau de alt fel. ... (vezi toată discuția)
Donatie simulata/rezervatar/rezerva succesorala 3AA 3AA CAZUL: O familie mama, tata si 2 copii. Tatal a murit primul cind copii aveau in jur de 25-30 ani.Copii au renuntat la notariat la partea de mostenire dupa ... (vezi toată discuția)
ce s-a urmarit,,unde este - secretul/chichita ? barbutop55 barbutop55 ESTE VALABILA VINZAREA ? Reclamanta din partaj bunuri,((si Intimata/banuita din - dosar - furt intre soti//actiune in pretentii//ambele pe rol/in lucru)),mama ... (vezi toată discuția)