avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasire fortata de domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasire fortata de domiciliu

Buna ziua,as dori sa stiu si eu sigur ce pot sa fac ,daca sotul meu cu care sunt csatorita de 2 ani dar traim impreuna de 4 ani si jumatate ma goneste din casa cu un copil minor precum ca este casa lui si ca eu nu munces.Mentionez copilul are 1 an si 3 luni si de 1 luna de zile nu imi mai da nici un ban in casa spunand sa ma descurc iar copilului ii mai cumpara la 2 sapt cam de 40 lei diverse, iaurt branza topita, biscuiti si gris.As dori va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat ,..Daca eu vreau sa plec la parinti in jud Calarasi cu fetita si sa-mi iau si lucrurile ,deoarece el este plecat din joia mare la parintii lui,nici nu am stiut cand a plecat ca nu vorbeste cu mine.Ma lasat fara bani si mai mult mia spus ca urmatoarele facturi de intretinere ale casei ,eu voi plati 3 sferturi si el 1 sfert.Pot sa plec sau trebui sa merg la politie sa anunt?Va rog mult sa imi raspunde-ti sigur si daca politia mai are dreptul sa intervina in familie sau nu.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:35, 6 Mai 2013
Puteti pleca linistita unde doriti cu tot cu copil si lucrurile personale sau puteti sta si sa cereti pe calea ordonantei presedintiale sa-l oblige sa contribuie la intretinerea copilului.

]Si dansul daca va suna la politie ca am parasit domiciliul si mi-am luat si bunurile mele?Ce pot sai zic?Va multumesc mult
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2013
gi-jane2, moderator
. In cazul in care va alunga din casa mergeti la politie depuneti o sesizare in acesta privinta pentru ca daca in acte sunteti sotia legitima acesta nu va poate alunga din casa mai ales cu un minor in grija . Ulterior politia il va sanctiona pe acesta conform legi 61/1991 desi este proprietatea sa in acte .
Plus ca acesta are obligatia sa ii asigure minorului conditi si hrana pentru ca altfel va cadea din drepturile parintesti avand in vedere ca el este capul familiei si trebuie sa se ingrijeasca de nevoile acesteia chiar daca dumneavoastra nu munciti. Nu e destul ca ii cresteti copilul .
Dar nu aveti indemnizatie de ingrijre a copilului daca acesta are doar 1 an si 3 luni?
Cat despre plata facturilor fiind proprietar tot el este obligat sa le plateasca iar daca nu ii convine nu are decat sa divorteze iar in cazul acesta dumneavostra ca sa puteti pastra copilul trebuie sa rezolvati cu parinti dumneavostra sa va primesca cu copilul in spatiu la ei dar si sa va gasiti un serviciu pe perioda nedeterminata pentruca la divort se va face ancheta sociala de la primarie in acesta privinta si ca sa nu pierdeti copilul trebuie sa indepliniti toate aceste conditii . Ulterior solicitati in instanta pensie alimentara pentru copli care este 25% din cat castiga respctivul . Sau in cazul mai simplu nu ii acordati divortul iar daca va agreseaza fizic poate ajunge si la parnaie avand in vedere ca la mijloc exista si un minor !
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2013
gi-jane2, moderator
Doareu01,

Politia nu e interesata de astfel de lucruri. Dvs nu sunteti arestata la domiciliu sa fieti obligata sa stati in acea locuinta.
Tatal poate anunta disparitia copilului de la domiciliu, politia va verifica ca cel mic sa fie in siguranta, atat. Nu vi-l ia si nu veti fi acuzata de nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copii omama omama daca o femeie este scoasa afara din caminul conjugal apoi acuzata de parasire de domiciliu e posibil sa piarda copii? ....desi sa facut o declaratie la politie (vezi toată discuția)
Divort Annna19 Annna19 Buna seara. As vrea sa divortez si am un copil de 5 ani. Sotul nu se ocupa de copil, bea constant, este violent verbal, ma ameninta ca imi ia copilul si ca ma ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu Nicoleta423 Nicoleta423 Buna ziua, as dori sa ma lamureasca si pe mune cineva daca se poate... Nu ma mai inteleg deloc cu sotul meu, mereu imi zice sa plec de acasa ( casa fiind ... (vezi toată discuția)