avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce contributii se platesc pt salariile obtinute in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce contributii se platesc pt salariile obtinute in urma unui litigiu de munca?

Am fost destitutit in vara (prin desfiintarea postului), am inaintat actiune, am castigat reintegrarea si plata salariilor de la data incetarii activitatii pana la reintegrare.
Va intreb ce contibutii si cum se impoziteaza aceasta indemnizatie, reprezentand suma salariiilor actualizate, majorate...? Stiam ca nu se platesc contributiile, fiind o suma castigata in urma unui litigiu, nu se considera salariu. Nu stiu daca e asa si nu am baza legala.
multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaimir , utilizator 09:01, 3 Martie 2009
Se platesc contributiile care se calculeaza la acordarea oricarui salariu. Ca este obtinut in urma unei hotatari judecatoresti, conteaza prea putin, vi se opresc contributiile pentru pensie, sanatate, somaj si impozit calculate la suma ce se acorda lunar sub forma de salariu. Se va intocmi stat de plata pentru fiecare luna in parte
multumesc, probabil ca asa este, stiam eu gresit;...despre stat de plata....ei nu faceau state pt angajati in fiecare luna, ma indoiesc ca vor face acum pt mine, dar asta e alta poveste;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitatea impozitarii si platilor catre stat la salariile compensatorii alisamon alisamon Buna ziua , as dori daca se poate un raspuns de la dumneavoatra.Tatal meu acum cateva luni (aproximativ 6 ) a fost disponibilizat ,impreuna cu mai multi ... (vezi toată discuția)
Bună seara! mă puteți sprijini prin a-mi oferi vă rog răspunsuri,la ... ella m ella m Bună seara! Mă puteți sprijini prin a-mi oferi vă rog răspunsuri,la următoarele situații: Asupra institutiei noastre a fost dispusă o hotarare ... (vezi toată discuția)
Executare sentinta jud. conelia anghel conelia anghel In urma unui litigiu de munca ( falsa reintegrare ) instanta a hotarat admiterea cererii mele prin care solicit reintegrarea pe post, cheltuieli de jud. si ... (vezi toată discuția)