as dori daca se poate un raspuns de la dumneavoatra.Tatal meu acum cateva luni (aproximativ 6 ) a fost disponibilizat ,impreuna cu mai multi angajati de la o intreprindere ,beneficiind de salarii compensatorii in numar de 12 impartite pe 20 de luni ,valoarea unui salariu fiind valoarea salariului mediu brut pe intreprindere .In momentul de fata din salariu respectiv li se imputa plati catre cas,cass si impozit pe salariu .O suma de salariatii disponibilizati au deschis un proces civil ,invocand nelegalitatea platii respectivelor contributii .Intrebarea mea catre dumenavoastra este daca exista cu adevart temei legal si sansa de castig in instanta (daca se poate sa imi spuneti si ce legi sustin acest potential castig ) pentru a nu umbla fara sens prin tribunale .Specific ca tatal meu inca nu s-a alaturat grupului de fosti salariati si pentru ca nu este sigur ,acesta fiind i motivul pentru care va solicit ajutorul .
Numai sumele reprezentand platile compensatorii, calculate pe baza salariilor medii nete pe unitate, primite de persoanele ale caror contracte individuale de munca au fost desfacute ca urmare a concedierilor colective nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit:.
Sumele reprezentand platile compensatorii primite in urma concedierilor individuale sunt impozitate.