avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nelamurire?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nelamurire?!

am primit o instiintare de la o firma de curierat ca am de ridicat un plic de la angajatorul meu. i-am sunat si mi-au spus ca ma vor cauta laserviciu deoarece seful meu a cerut returnarea plicului si tb in prezenta lor sa semnez niste acte. In caz contrar se considera ca refuz plicul...e vreun aranjament facut intre angajator si cineva de la firma respectiva? ce fac?
in acel plic asteptam actele privind concedierea mea...
Cel mai recent răspuns: Razvan Popescu , Consilier juridic 12:30, 2 Martie 2009
Ametesti putin daca citesti,dar incerc sa inteleg.
Presupun ca-ti astepti actele de concediere.Acestea trebuie sa-ti fie aduse la cunostiinta direct de la departamentul de resurse umane.Aceste decizii trebuiesc citite cu mare atntie,si daca esti de acord ,semnate.Daca nu esti de acord si refuzi semnarea documentelor,acestea-ti vor fi aduse la cunostiinta prin intermediul postei (sau curier rapid) la adresa de domiciliu inscrisa in CI/BI.
In cazul in care refuzi sa ridici plicul de la posta sau curierat,angajatorul nu are nici o responsabilitate si actele( deciziile) isi urmeaza cursul.Problema v-a aparea ca tu nu vei putea ataca in instanta deciziile acestuia.
Deci,parerea mea este sa ridici plicul,sa citesti deciziile si sa actionezi in virtutea intereselor tale.
Mult succes
a venit o persoana de la firma de curierat acasa, dar nu agasit pe nimeni. mi-au lasat o foaie cu nr de tel ale firmei. am sunat sa imi iau corespondenta, dar ei au spus ca nu-mi mai aduc corespondenta ca angajatorul a cerut returnarea plicului si o sa mi aduca sa semnez la serviciu niste acte...eu semnez de primirea plicului chiar vreau sa stiu ce e acolo, dar ce alte acte se semneaza in prezenta celor de la curierat? ca ei asa au zis ca tb sa semnez in fata lor actele...altfel se considera ca am refuzat plicul...asta imi e nelamurirea!!!
Daca nu exista vreo confuzie, este interesant cum cei de la curierat sunt atat de bine informati asupra continutului corespondentei.
Daca am inteles si eu bine, lucrurile sunt simple: in cazul in care curierul va aduce un plic/colet, semnati de primire, cu atat mai mult daca si dvs sunteti interesat de continutul acestuia. Documentele care sunt in interiorul plicului/coletului nu trebuie sa le semnati in prezenta curierului, corespondenta fiind prin lege confidentiala. De continutul plicului/coletului se ocupa expeditorul - curierul fiind responsabil cu livrarea corespondentei la destinatar.
persoana de la curierat tine legatura cu secretara de la firma la care lucrez si ea ii spune ce pasi sa urmeze. Mi s-au inchis mai multe "usi" cand i-am reclamat pe cei de la firma la care inca lucrez. De la itm mi s-a spus ca nu intervin. Eu nu mai primesc drepturile salariale cuvenite si nici alte bonusuri prevazute in cim si nimeni nu face nimic pt a ma ajuta. de la angajator primesc amenintari ca nu voi castiga niciodata dc ii dau in judecata, indiferent ce instanta ar fi!
Buna ziua,
din cate stiu eu la un AR la o confirmare de primire se scrie exact dc acepta semnarea dc refuza semnarea sau dc nu era acasa si s-a afisat la usa.
Avand in vedere totusi ca e o cerere de desfintare a contractului de munca ar fi bine sa luati la cunostinta cu tot ce crie in decizie.
Daca firma respectiva a trimis catre firma de curierat adresa prin care sa returneze plicul cereti si dvs o copie dp adresa respectiva, pt ca sa nu apara alte probleme.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expediere documente prin posta sau curierat mihaela495 mihaela495 Buna ziua, As dori sa intreb daca se pot trimite documente originale prin posta sau firma de curierat cu declararea continutului, adica denumirea ... (vezi toată discuția)
Colet "violat" - fan courier teomic_a teomic_a In urma cu cateva zile am trimis un colet cu serviciul Fan Courier la Satu Mare, in urma caruia trebuia sa primesc ramburs o suma de bani. Odata ajuns coletul ... (vezi toată discuția)
Problema firma mddanu mddanu am o problema cu o firma de curierat care de 2 saptamani ma tot amana cu predarea unui ramburs..rambursul trebuia sa il primesc in 3 zile de la ridicarea ... (vezi toată discuția)