avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Expediere documente prin posta sau curierat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Expediere documente prin posta sau curierat

Buna ziua,

As dori sa intreb daca se pot trimite documente originale prin posta sau firma de curierat cu declararea continutului, adica denumirea documentului, gen certificat x, etc., pentru a nu exista discutii ulterioare legate de continutul coletului.
O alta intrebare legata de situatia in care noi primim corespondenta cu confirmare de primire, in colet poate fi orice (informare, notificare, somatie, factura, etc.), expeditorul are dovada confirmarii de primire dar ulterior nu exista riscul ca acesta sa spuna ca in plic/colet era si o somatie de plata de ex. dar de fapt era doar o notificare sau altceva, acesta este doar un exemplu.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Flavius1984 , utilizator 09:30, 1 Martie 2012
daca asa punem problema e posibil orice...;) documentele pot fi trimise prin curier, dar ar fi indicat sa nu folositi posta romana ci o firma privata, acestia din urma dau socoteala de ce fac, insa cei dintai nu... In ceea ce priveste continutul coletului, e posibil orice...ar fi bine sa-l deschideti fata de angajatul de la firma de curierat si daca nu contine ce spune ca ar trebui sa contina, il returnati expeditorului.
In astfel de situatii este recomandat sa anexati la corespondenta si nota de inventar unde sunt descrise actele ce sunt cuprinse in corespondenta.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire?! Marius Nou Marius Nou am primit o instiintare de la o firma de curierat ca am de ridicat un plic de la angajatorul meu. i-am sunat si mi-au spus ca ma vor cauta laserviciu deoarece ... (vezi toată discuția)
Cum dovedesc ca e ceea ce spun intr-o recomandata cu confirmare de primire ? forumistul forumistul M-am lovit de o problema intr-o corespondenta cu o institutie. Am trimis un plic in care aveam anumite documente , prin posta, catre o institutie, recomadata, ... (vezi toată discuția)
Urgent - fraudă. cum pot stopa livrarea unui colet către un client neserios? Dana-1983 Dana-1983 Buna ziua, Va deranjez cu o intrebare. Am trimis in data de 25 oct 2017 la ora 15, un colet catre Anglia, ce continea un produs dat spre vanzare. Nu este ... (vezi toată discuția)