avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Durata CCC2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Durata CCC2

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea nelamurire: momentan sunt in CCC1 ce se va termina in 26 ianuarie 2014 si sunt insarcinata cu cel de-al doilea copil ce se va naste la inceputul lunii noiembrie 2013.Pentru CCC2 as vrea sa optez tot pentru doi ani si asa cum am inteles de la DVS indemnizatia va ramane acceasi, nelamurirea mea este daca voi putea opta pentru CCC2 de doi ani, sau angajatorul sau statul ma obliga ca durata CCC2 sa fie de un an.Am inteles ( din surse neoficiale) ca pentru mamele care au nascut dupa ianuarie 2012 durata CCC2 (daca copilul 2 se naste pana implineste primul 2 ani), este de maxim 1 an.
Astept cu mult interes raspunsul DVS.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ancamaria88 , utilizator 14:22, 7 Mai 2013
Aveti posibilitatea de a beneficia de CCC de pana la 1 an, sau de CCC de pana la 2 ani, in functie de optiunea dvs.
Daca la serviciu aveti un salariu foarte mare e avantajos sa va luati un CCC de pana la 1 an, indemnizatia fiind mai mare. Daca nu, luati CCC pana la 2 ani.
1. Nu exista nici o prevedere legala care sa va oblige sa luati CCC2 pentru o anumita perioada, dvs. optati pentru CCC2 pana la 1 an sau pana la 2 ani, dupa cum doriti.

2. - Deoarece al doilea copil se va naste inainte de a se termina CCC1 dvs. veti intra in CCC2 imediat ce se va termina CCC1.
- Pe perioada cuprinsa intre nasterea celui de al doilea copil si pana se termina CCC1 veti primi 600 lei lunar pentru al doilea copil (pentru aceasta mergeti la Primarie sa faceti o cerere in acest sens).

3. Indemnziatia pentru CCC2 va fi aceeasi ca pentru CCC1 dar:
- nu mai mare de 3.400 lei daca optati pentru CCC2 pana la 1 an;
- nu mai mare de 1.200 lei daca optati pentru CCC2 pana la 2 ani.
Multumesc mult pentru proptinudine si pentru raspuns.
o zi usoara in continuare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru al doilea copil!! Corina271 Corina271 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu rezolvarea unei neclaritati pentru ca nimeni nu a stiut sa ma ajute Sotul este in concediu crestere copil si vreau sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ptr al 2-lea copil nascut in perioada ccc primul copil AndreeaLascu AndreeaLascu Buna seara. Ma aflu acum in concediu crestere copil (CCC) pe perioada de 2 ani, concediu care se va sfarsi in luna decembrie 2015. Intre timp am ramas ... (vezi toată discuția)
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea celui de al doilea copil mihaelacapra2005 mihaelacapra2005 Buna ziua, M-ar interesa si pe mine sa stiu de cand incep sa primesc indemnizatia de crestere pentru cel de-al doilea copil, pana cand trebuie sa depun actele ... (vezi toată discuția)