avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie si partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie si partaj

Buna ziua.

Va rog mult sa ma ajutati cu o informatie.
Avem urmatoarea situatie de fapt: s-a facut succesiuea cu privire la o mostenire,a fost impartit totul intre frati prin donatie si partaj.Unul dintre parinti are doar dr de uzufruct viager,celalalt a decedat.A decedat de asemenea si un copil iar bunurile acestuia rezultate din succesiunea sus mentionata au fost impartite intre copii lui.
Vreau sa va intreb daca parintele care a mai ramas in viata poate face ceva pentru a reimparti bunurile succesorale.
El ar vrea sa anuleze actele si sa reimparta mostenirea.
Are vreo posibilitate.Va reamintesc ca totul este facut prin donatie si partaj.

Va rog sa ma ajutati.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 11:41, 2 Martie 2009
Să înţeleg că părintele rămas în viaţă, împreună cu descendenţii, au împărţit bunurile moştenite precum şi cota parte a părintelui, acesta rşmînînd doar cu dreptul de uzufruct? Un astfel de act nu poate fi desfiinţat decît dacă unul dintre moştenitori a fost omis din actul de partaj sau dacă există temeiuri de nulitate a actului.

Altfel, simpla dorinţă a unuia dintre copartajanţi, chiar şi a aceluia care a consimţit la gratuitate (nesolicitînd nicio sultă) nu poate duce la desfiinţarea actului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare_cumparare cu uzufruct viager bosog bosog Buna ziua. Sotul meu are un frate din prima casatorie a socrului meu , iar la data nasterii sotului,soacra mea nu era casatorita legal cu acesta .Socrii mei ... (vezi toată discuția)
Pot pierde propietatea ? Nilmarcu Nilmarcu In anul 2014, mama mi a facut act de vanzare_cumparare ptr apartamentul in care locuiesc. Eu, mai am 4 frati. Mama mea, a murit in dec 2018. Mi a zis cineva, ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau vanzare cumparare? irina elena irina elena buna seara ! as dori sa stiu ce pot face pentru a putea fi la unica mostenitoare de casa parinteasca .suntem doua surori ,sora mea in ziua de astazi este de ... (vezi toată discuția)