In acest moment firma la care lucrez are un Plan de interventie in caz de incendiu, avizat de Inspectoratului pentru Situații de Urgenta “Dealu Spirii” al Municipiului București.
Firma trebuie sa aibe si un Plan de intervetie in caz de cutremur avizat ISU?
Ar trebui sa studiati cu atentie legislatia privind situatiile de urgenta, care stabileste in clar obligatiile si responsabilitatile firmelor pentru intocmirea unui plan propriu, plan care va face parte din planul orasului/ municipiului, al judetului, al tarii.
Pentru documentarea dvs., dati comanda pe internet - legislatie situatii de urgenta.
Daca sustineti ca ati absolvit un curs de 80 de ore in domeniul ssm, ar trebui sa cunoasteti ca la acest curs nu ati avut lectii referitoare la situatii de urgenta, ca cel mentionat de dvs. (cutremur, incendiu, explozie, alunecari de teren, situatii meteo deosebite, etc.).
Dvs. presupun ca aveti un plan de interventie la incendiu si evacuare personal, in cazul producerii unui incendiu, in cladirea de birouri unde aveti sediul firmei, plan ce trebuie sa fie avizat de catre inspectoraul ISU teritorial.
In cadrul planului pentru situatii de urgenta, al unei firme (diferit de planul de interventie la incendiu si evacuare personal - plansa afisata pe pereti), poate fi o componenta care trateaza alarmarea lucratorilor la locul de munca, in cazul unor degajari de noxe chimice, care pot depasi aria firmei respective (la dvs. ca firma de telecomunicatii, nu este cazul).
Noxe chimice la locurile de munca din cadrul firmei dvs., se pot inregistra in urma unor incendii, explozii, cutremure, etc. produse nu neaparat la locurile de munca din cadrul firmei dvs.
Planul pentru situatii de urgenta al firmei dvs., avizat de ISU teritorial trebuie sa cuprinda toate situatiile care pot sa apara si care conform legislatiei sunt considerate ca situatii de urgenta.
Un astel de plan pentru situatii de urgenta, de regula, se intocmeste de catre o comisie, in baza unei decizii emise de catre angajator, din comisie putand face parte: lucratorul desemnat cu activitati de prevenire si protectie ssm, responsabilul PSI, responsabilul cu protectia civila, responsabilul cu protectia mediului, specialisti pe domenii de activitate, din cadrul firmei, etc.,
In legislatia pentru situatii de urgenta veti gasi componentele unui astfel de plan. Orice model primit, nu v-ar ajuta cu nimic, fiecare firma avand particularitatile sale, specifice.