M.am casatorit in 1995 si am divortat in 2005 ! in urma casatoriei am un fiu , care a ramas in custodia mamei, mai precis la bunica materna , mama fiului plecand in strainatate ! cat a fost copilul mai mic situatia a fost sub control , dupa..au inceput problemele! apar rezultate slabe la scoala.. apoi copilul incepe sa puna mana asemanator mamei ! cu toate ca am drept prin justitie de vizitare minor pe care l.am obtinut in urma unui an de tribunal, nu reusesc sa fac progrese in putinele momente in care santem impreuna ! ultima oara cand a fost la mine , adica in vacanta de primavara, am fost in targul de masini, ne.am plimbat kilometri cu bicicletele, am foswt in vizita, etc ! Dupa aflu ca in asociere cu alti copii din sat savarseste un furt iar politia stalileste ca parintii copiilor implicati sa plateasca cate 100 ron amenda! In discutile telefonice de dupa eveniment cat si in urma vizitei facute de mine la scoala, nu am reusit mai nimic in stabilizare ! in una din discutiile telefonice, mama fiului ii ia telefonul si cu ton autoritar imi spune ca nu mai are ce sa faca cu el si ca mi.l va da mie.. apoi pt ca deja aflase de amenda imi spune ca pt plata amenzii ii va vinde telefonul si bicicleta pt a o plati ! Pt ca telefonul si bicicleta sunt cumparate de mine, i.am zis ca este exclus si sa vanda ce a cumparat ea ! am mai apucat sa.i spun ca eu nu ma debarasez de copil ..apoi mi.a inchis tel. De atunci inchis este, nu mai rasp la el ! Ieri ma intalnesc intamplator cu el intr.o zona de agrement ,iar acesta refuza sa ma recunoasca ! intrebare este , ce as putea face legal ,tinand cont ca acesta este in clasa a 7 a, exact cand e in plina formare ??!! multumesc !
Ceea ce relatati dumneavoastra este cazul tipic al copilului "valiza".
Acum incepe copilul sa constientizeze conflictul dintre parintii sai si, fiind si la varsta critica, incearca sa atraga atentia asupra sa.
Recurgerea la lege este inutila, aici sunt mai degraba probleme psihologice, trebuie sa gasiti calea de a va apropia de copil. Denigrarea mamei nu este solutie. Azi nu va recunoaste pe strada, maine va va cauta sa se planga de mama sau de profesori sau de cine stie ce?
Incercati sa deveniti prietenul copilului si daca in discutie, ajungeti sa vorbiti despre mama sa, sa-i vorbiti frumos despre ea, sa-l sfatuiti sa o asculte, ca-i vrea numai binele, etc., veti vedea imediat achimbare in atitudinea lui.
Cu furtul facut de copii e o nazbatie, nu inseamna ca va deveni hot calificat.
buna ziua.! mama a fost plecata din tara cativa ani, apoi a revenit.. timp in care copilul a fost crescut de bunica materna .! dupa intoarcere mama copilului si concubinul acesteia au locuit in casa bunicii materne, pana aceasta din urma nu a mai rezistat si dupa indelungi discutii , a reusit sa ii faca sa se mute in casa concubinului care se afla in acelasi sat ..! de un an si jumatate copilul locueste in casa concubinului , unde are o viata deloc normala .! eu i.am dat telefon si cartela pt a avea posibilitate de a lua leg. cu el ! de ceva vreme vorbeam zilnic.. pana mama lui a spus sa il sun mai rar pt ca il deranjez de multe ori.! cu mama fiului am vorbit doar cand e ceva foarte grav.. iar de ceva vreme a fost necesar ! de ultima nazbatie , am aflat inaintea ei, cu toate ca eu locuesc la 60 km de copil !
multumesc frumos de sfat.. dar sa stiti ca am facut exact cum ma sfatuiti de cand am avut drept de vizita, mai exact de cand pot sa iau copilul la mine ! numai ca , atunci cand e la mine totul e ok apoi se poarta de zici ca nu ma cunoaste ! am fost in strainatate 6 luni. de acolo vorbeam ff des..! tot de acolo am aflat ca au fost probleme.. iar cand am venit am dorit sa il iau in cadrul programului ,iar mama sa s.a opus ! daca am vazut asa am cerut ajutorul politiei unde a fost chemata ! acolo copilul a spus ca nu doreste sa mearga cu mine ! prin urmar .. nu l.am putut lua , cu toate ca am hotarare judecatoreasca ! politia m.a sfatuit sa renunt pt moment !
Daca au fost perioade lungi cand copilul nu a stat cu parintele caruia ii era incredintat, puteati sa cereti dv. incredintarea sau, mai apoi, stabilirea locuintei copilului la dv.
Acum, ca mama s-a intors, sansele sunt mai mici.
Depinde ce doriti; pentru vizitare puteti incepe o executare care, in timp, va obliga mama sa respecte programul.