avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

HRISTOS A INVIAT
Trebuie sa ma intilnesc cu cumnata sa ridic certificatul meu de mostenitor . Dumnaei mi-a comunicat ca ar vrea sa-l cumpere pe o suma oarecare cu care eu as fi de acord .
Am urmatoarele intrebari :
La notariat se face act de vinzare cumparare sau ce?
Daca il dau cine plateste actele notariale si cam cit ar fi la 22000 ron ?
Pentru asta se plateste impozit?
Nu exista alta cale de a ceda certificatul de mostenitor fara a plati niste sume de bani degeaba?
Va pun aceste intrebari ca eu am fost de acord cu suma stabilta dar cu conditia ca vreau suma bani curati fara sa ma intereseze alte cheltuieli(oricum am renuntat la 7000ron )
Multumesc tuturor pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 12:25, 7 Mai 2013
Adevarat a Inviat!

Nu se cumpara ci se face partaj si nu vindeti certificatul de mostenitor. Ca urmare a eliberarii certificatului de mostenitor dvs in cadrul partajului cedati cota parte din bun/bujuri contra unei sulte adica banii pe care ii primiti. Partajul este scutit de impozit. Se va calcula la cota cedata nu la suma. De exemplu cota cedata din apartament, care se evalueaza conform grilei de expertiza imobiliara pt uzul notarilor. Mergeti la notarul care elibereaza certificatul de mostenitor pentru a incheia si partajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certficat de mostenitor voiculescueugen voiculescueugen Am fost la succesiune . si a fost ceva cam de felul urmator .Notarul desi avea toate actele nu a vrut sa-mi comunice masa suucesorala sau alte relatii(acum o ... (vezi toată discuția)
Succesiunea-cum se procedeaza?! nikola09 nikola09 Desi am citit pe siteul acesta multe despre succesiune,am inca niste nelamuriri! Am o prietena care traieste cu mine aici, in Italia.Si-a pierdut tatal in vara ... (vezi toată discuția)
Donatie catrinel_lia catrinel_lia Buna ziua In urma decesului bunicilor mei, casa acestora + terenul aferent au ramas mostenirea celor 2copii, unul fiind tatal meu. Sora tatalui solicita o ... (vezi toată discuția)