avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cumparare apartament ce este sediu pentru o firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cumparare apartament ce este sediu pentru o firma

Buna ziua,

Voi cumpara un apartament care momentan este sediu pentru societatea actualilor proprietari. Am platit avansul si urmeaza sa definitivam contractul, iar proprietarii refuza sa mute sediul pe o alta locatie.
As vrea sa stiu ce ar presupune pentru mine, ca proprietar, ca apartamentul in care voi locui sa figureze ca sediu pentru acea societate: cum ma poate afecta/ daca exista vreun risc pe care mi-l asum.
De asemenea, cum pot constrange proprietarii sa mute sediul?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 14:30, 7 Mai 2013
Daca sediul ramane la aceeasi adresa, nu riscati nimic din punctul de vedere al proprietatii, veti primi corespondenta societatii respective, veti putea fi vizitat de diverse organe de control care cauta societatea, deci veti fi deranjat, dar nu veti suferi prejudicii banesti.
Daca prin contractul de vanzare cumparare nu va obligati expres sa mentineti sediul societatii la acea adresa, dupa definitivarea vanzarii puteti in orice moment sa le comunicati asociatilor ca nu mai doriti sa aiba sediul acolo si ca veti comunica hotararea dumeavoastra si Registrului comertului. Astfel vor fi obligati sa-si gaseasca alt sediul pentru societate.
Pentru ca in apartamentul respectiv sa poata avea sediul social o firma ,trebuie sa existe un raport juridic intre firma si proprietar .La schimbarea proprietarului, vechiul contract de comodat încetează.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu firma amalyca amalyca Buna seara Am si eu o problema, in sensul ca acum 6 ani am cumparat o garsoniera si pe acea adresa era facuta o firma, care este si la ora actuala. Nu este ... (vezi toată discuția)
Sediu firme intr-un apartatment fara acordul proprietarului dana_b1702 dana_b1702 In urma cu cateva zile pe adresa mea de domiciliu au sosit 2 plicuri de la Administratia Finantelor Publice pentru 2 societati care au sediul in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Deducerea chieriei si a altor cheltuieli pentru o firma care functioneaza in alt spatiu decat sediul social. stildeviata stildeviata De putin timp am infiintat un SRL avand ca domeniu de activitate Publicitate- cod CAEN 731.Pentru sediu social am incheiat un contract de comodat la o adresa ... (vezi toată discuția)