in 17.01.09 o fata de 19 ani a sarit pe carosabil si s-a atins de aripa stanga fata masina.fata efectiv a fugit de acolo neputand sa comunic cu ea. In 18.01.09 m-a luat politia pe sus de pe strada si a zis ca am fugit de la locul accidentului, intocmindu-mi dosar penal accident grav si fuga de la locul faptei.Am aflat ca dupa 6 ore de la "accident" fata a fost la politie si s-a plans ca a fost lovita, bineanteles ca ulterior si-a pus picioarele in gips, dar la dosar nu exista declaratia de la femeie, adica Politia "s-a autosesesizat".
Idedea e ca mi s-aluat permisul de conducere pe perioada nedeterminata si mi s-a dat dovada de circulatie fara valabilitate fara a mi se intocmi proces verbal ca nu e nevoie zic ei.
intrebare: e legala toata treaba asta? unde e prezumtia de nevinovatie?(a mea) de ce mi se interzice un drept civil inainte ca instanta sa se pronunte?(permis de conducere suspendat).
Politia e organ de constatare stiu eu. "deci" in final eu sunt vinovat pana la proba contrara?Si sunt obligat sa aduc tot felul de acte si dovezi ca sa le arat ca e o inscenare SI LA FEMEIE II TREBUIE BANI DE LA MINE.
ajutati-ma. ce sa fac?
politia nu este numai organ de constatare, ea vegheaza si la buna aplicare a legii si la sanctionarea celor care o incalca. masura ridicarii permisului este una legala atat timp cate ea se incadreaza intr-una din situatiile reglementate de lege.
dvs aveati obligatia, pentru a evita toate aceste neplaceri ca dupa producerea accidentului sa va prezentati ca un bun cetatean la politie si sa declarati accidentul, inclusiv faptul ca victima a fugit de la locul accidentului. in modul acesta ati fi fost exonerat de fuga de la locul accidentului si probabil ca nu vi s-ar fi retinut nici permisul