avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... confiscat permis conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

confiscat permis conducere

in 17.01.09 o fata de 19 ani a sarit pe carosabil si s-a atins de aripa stanga fata masina.fata efectiv a fugit de acolo neputand sa comunic cu ea. In 18.01.09 m-a luat politia pe sus de pe strada si a zis ca am fugit de la locul accidentului, intocmindu-mi dosar penal accident grav si fuga de la locul faptei.Am aflat ca dupa 6 ore de la "accident" fata a fost la politie si s-a plans ca a fost lovita, bineanteles ca ulterior si-a pus picioarele in gips, dar la dosar nu exista declaratia de la femeie, adica Politia "s-a autosesesizat".
Idedea e ca mi s-aluat permisul de conducere pe perioada nedeterminata si mi s-a dat dovada de circulatie fara valabilitate fara a mi se intocmi proces verbal ca nu e nevoie zic ei.
intrebare: e legala toata treaba asta? unde e prezumtia de nevinovatie?(a mea) de ce mi se interzice un drept civil inainte ca instanta sa se pronunte?(permis de conducere suspendat).
Politia e organ de constatare stiu eu. "deci" in final eu sunt vinovat pana la proba contrara?Si sunt obligat sa aduc tot felul de acte si dovezi ca sa le arat ca e o inscenare SI LA FEMEIE II TREBUIE BANI DE LA MINE.
ajutati-ma. ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: muntean t.i. , utilizator 19:04, 2 Martie 2009
politia nu este numai organ de constatare, ea vegheaza si la buna aplicare a legii si la sanctionarea celor care o incalca. masura ridicarii permisului este una legala atat timp cate ea se incadreaza intr-una din situatiile reglementate de lege.
dvs aveati obligatia, pentru a evita toate aceste neplaceri ca dupa producerea accidentului sa va prezentati ca un bun cetatean la politie si sa declarati accidentul, inclusiv faptul ca victima a fugit de la locul accidentului. in modul acesta ati fi fost exonerat de fuga de la locul accidentului si probabil ca nu vi s-ar fi retinut nici permisul
nu ati inteles nimic din ce am scris.eu am nevoie sa mi se raspunda la intrebari daca se poate si nu la daca faceai daca daca...vb de prezent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de mașină în care a fost implicat minor Aryela Aryela Bună seara, va rog sa ma ajutați cu următoarea problema: săptămâna trecută copilul meu aflat la tara cu bunica și fratele au traversat strada, iar în ... (vezi toată discuția)
Ridicarea permisului de conducere maryo1975 maryo1975 Pe scurt,intr-o noapte ma deplasam cu masina personala pe un drum public.Eu eram in dreapta deoarece consumasem bauturi alcoolice,iar masina era condusa de un ... (vezi toată discuția)
Accident usor, victima pleaca refuzand transportul la spital mihaela_mai21 mihaela_mai21 Buna ziua, In aceasta dimineata, efetuand o manevra de mers inapoi in parcare am lovit usor o persoana, in zona gambei. Aceasta nu parea sa aiba nimic, mai ... (vezi toată discuția)