Nu stiu daca e locul potrivit pentru aceasta problema, oricum nu am decat sa o povestesc.
Nu am nici o experienta anterioara de lucru cu avocati / intanta etc.Acum mai bine de o luna m-am lovit de o problema oarecum ciudata:
Am cumparat cu cardul, online 1 bilet de 200 de euro la o companie aeriana, am primit biletul si fara NICI o notifcare zborul a fost decalat cu 7 ore in urma (7AM in loc de 14AM). Evident, am fost la aeroport la ora 14 ca sa ma lamuresc ca zborul plecase deja. Raspunsul companiei aeriene a fost: ne pare rau, se mai intampla (??!?!?!)
Concluzia: am cumparat bilete de la alta companie (overpriced, pentru ca le luam cu cateva ore inainte), am pierdut zborurile cu conexiuni pe care le aveam deja platite la destinatie.
Dupa toata povestea, mi s-a spus ca voi primi banii pe card inapoi in 3 zile. Dupa 10 zile mi s-a spus ca de fapt e vorba de 24 de zile. Dupa o luna am sunat la banca mea si mi s-a spus ca procedura dureaza de fapt maxim 48 de ore. Pana acum banii nu au fost returnati si NIMENI nu isi cere scuze macar. Suma este derizorie dar atitudinea companiei aeriene este efectiv umilitoare.
Intrebare mea este: se merita o actionare in instanta?
O actionare in instanta inseamna timp, nervi si bani. Poate ca nu este foarte indicat. Totusi poate ca o notificare prin care sa fie somati sa restituie banii pentru bilet ar merita. Faptul ca nimeni nu le-a cerut socoteala intr-un mod mai putin elegant, probabil ca i-a determinat sa creada ca pot pastra banii ce trebuiau restituiti. Oricum parca nu merita energia ce s-ar consuma cu un proces.
Av.C.S.