avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Nu mai doresc sa lucrezi la o anumita firma, pentru ca se lucreaza in ture, si de noapte si nu mai rezist.Am plcat de pe o zi pe alta, ce se poate intampla, ce poate sa -mi faca angajatorul?
Cel mai recent răspuns: balazszsuzsa , utilizator 20:39, 14 Mai 2013
Faceti o solicitare in scris catre angajator sa va comunice un exemplar de pe c.i.m. .. in caz de refuz, sesizati ITM-ul.

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

Art.16 (3) C.mun. : Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.


Art. 260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.........
p) incalcarea prevederilor art. 16 alin. (3), cu amenda de la 1.500 lei la 2.000 lei.

(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
.........

Prin urmare, intrucat angajatorul a incalcat dispoziriile art.16 alin.3 C.mun. , puteti sesiza ITM-ul.

multumesc frumos:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca nedumeritus nedumeritus Din mai multe motive doresc incetarea contractului de munca pe o perioada determinata de trei luni (program haotic, nu am primit CIM nici dupa mai mult de o ... (vezi toată discuția)
Lncetare cim nedumeritus nedumeritus Dupa ce am primit o parte din drepturile banesti, am fost chemat de catre angajator sa semnez demisia. Nu am solicitat incetarea contractului de munca. Aveam ... (vezi toată discuția)
Cim Andreea_Barbut Andreea_Barbut Dacă CIM pe ultima pagina unde apare data la care a fost înmânat de catre angajator nu este scrisul meu. Este un alt scris pot să in judecata compania pt ... (vezi toată discuția)