avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt obligat sa ma Inscriu in asociatia de locatari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt obligat sa ma Inscriu in asociatia de locatari?

Buna ziua!
Locuiesc intru-un bloc cu doua scari si patru apartamente pe fiecare scara.Mentionez ca toti locatarii sunt proprietari.
Cei de la primarie vor sa ne facem asociatie de locatari pentru a ne anvelopa blocul.Problema mea este ca nu vreau sa fiu in asociatie deoarece nu vreau sa platesc luna de luna o anumita suma pentru asociatie.
1.Sunt obligat sa ma inscriu in asociatie?
2.Firma care anvelopeaza poate sa faca contract cu fiecare proprietar in parte?
Nu sunteti obligat sa va inscrieti in asociatie, dar obligatiile de plata la intretinere trebuie sa vi le achitati. Acestea nu sunt diferite daca un proprietar este membru al asociatiei sau nu este.
Asociatia este de proprietari, nu de locatari. Prin aceasta, capatati personalitate juridica, deci puteti incheia contracte cu tertii.
Altfel nu se poate ca tertii sa incheie contracte cu fiecare proprietar in parte.
Deci nici primaria nu va va face reabilitarea termica daca nu sunteti constituiti in asociatie de proprietari si nu aveti personalitate juridica.
Multumesc ptr.raspuns.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolare/anvlopare subsol (tavan). szabyku szabyku Buna ziua. Sunt proprietarul unui apartament aflat la parter. Sub apartament se afla boxe si garaje. In perioadele reci, mai tot timpul am probleme cu frigul ... (vezi toată discuția)
Anvelopare blocuri rocky rocky Buna seara, o intrebare: daca o scara a unui bloc face o anvelopare (contract particular nu cu administratia blocului si fara aviz de la primarie) si anul ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre asociatia de proprietari si asociatia de locatari(chiriasi)? MCA2014 MCA2014 Ca si chiriasi ai unui bloc ANL nu putem infiinta o asociatie de proprietari pe care sa se factureze apa, gazul de la centrala termica comuna, lumina de pe ... (vezi toată discuția)