avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Domiciliul copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Domiciliul copilului

Buna ziua.vreau sa divortez de sotul meu cu care am un copil de 3 ani si 3 luni. In prezent stam cu parintii lui si vreau sa stiu daca vreau sa ma mut la parinti mei.Vreau sa stiu daca o sa fie vreo problema dupa terminarea divortului pentru ca vreau ca, copilul sa ramana la mine.Este vreo problema ca parasesc domiciliul?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:51, 12 Mai 2013
Vreti sa stiti daca vreti?
Nu exista nicio parasire de domicilliu. Poate va dezavantajeaza la divort, insa depinde de motivatie.
El este foarte usor de influentat de catre mama lui.Noi doi am vorbit ceva si acum imi spune ca el nu mai este deacord cu divortul si k nu o sa se prezinte la nici un proces si ca daca eu o sa imi gasesc pe altcineva o sami ia copilul in secunda urmatoare pentru ca el nu isi va gasi niciodata pe altcineva.
nu cred k se poate numi parasire de domiciul pentru ca am plecat din casa dupa ce am vb cu parintii mei si cu parintii lui si nu in lipsa lui.
Doamna, ati plecat din domiciliul familiei, indiferent cum, e un fapt, o realitate. Cu exceptia ca ati fost ambii de acord, e o potentiala culpa in casatorie.
Daca nu aveti temeiuri de tipul: violenta etc., nu vad d ece sa nu asteptati cateva luni pana se termina un divort.
daca ati plecat si apoi a vorbit cu alte persoane, e normal sa oscileze; daca ramaneati acolo aveati sanse mai mari sa ajungeti la un divort amiabil.

Prezenta lui conteaza la un divort amiabil, in instanta (nu va recomand) poate sa stea acasa si 15 ani, ca tot veti divorta. Nu tine de el, acolo instanta va da divortul, nu sotul.

Cat despre luat copilul, recasatorirea unei persoane nu o face un parinte prost; in traducere, n-are a face cu Prefectura.
V-ar trebui o consultatie; lasati domiciliul in pace, nu conteaza decat daca e numai vina dv. la destramarea casniciei.
Am plecat pentru k nu ne intelegem de vreo 3 ani timp in care i-am dat "n" sanse sa se schimbe,este violent si fizic si verbal si mai zi bea pe deasupra iar eu nu vreau asta pt copilul meu.el tot ma roaga sai mai acord o sansa dar nu mai pot mi-au ajus atatia ani.miercuri am vb cu parintii mei si ai lui aksa la el si acolo am hotarat k ma voi nuta la parintii mei.miercuri i joi a dormit copilul la mine iar vineri seara a dorit sa ramana la el si nu mam opus si nu ma voi opune niciodata.copilul de cand la luat de la gradinita nu a vrut sa iasa afara.lam sunat sa coboare la bloc sa ii dau biberonul si laptele copiului (k el nici macar atat nu este in stare sa ii cumpere o cutie de lapte) si bine inteles k era baut.apoi a iesit cu copilul si sa dus la biserica unde din intamplare eram si eu,iar cel mic ma vazut si a inceput sa planga.apoi imi trimite mie sms ca ce sa ii faca copilului k nu se mai linisteste si plus de asta mi-a trimis un sms pe la 12 si jumatate noaptea k sunt bine si a adormit si copilul in sfarsit.In concluzie eu nu cred k se va schimba niciodata.

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac? Mcdeea Mcdeea Buna ziua am cu concubinul meu un copil de 2 ani el are servici și propriu apartament.eu am stat in prenatal și după mia zis să mă las de munca sa stau cu ... (vezi toată discuția)
Pentru parasirea domiciliului conjugal de catre sotie radu ion radu ion ce pot face in situatia de fata sotia mea a parasit domiciliul conjugal?as dori sa divortez pot pune ca acuzatie aceasta fapta (vezi toată discuția)
Are soțul dreptul de a lua copilul minor de 1 an si 8 luni la el pana la divort ?? Laura David Laura David Sunt căsătorită de 3ani iar de 1luna suntem separați.mentionez ca am parasit domiciliul conjugal datorita violențelor verbale (repetate) ale sotului.avem ... (vezi toată discuția)