avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere pierdut,ce pot face pentru ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere pierdut,ce pot face pentru obtinerea unui nou pasaport in strainatate?

Buna ziua,ma numesc Florin,locuiesc in Irlanda.
Am planuit o calatorie in Spania de pe 9 Iulie pana pe 23 Iulie,insa pasaportul imi expira pe 25 Iulie.
Se poate calatori folosind Cartea de Identitate?
Am inteles ca pentru reinoirea pasaportului sunt necesare acte precum :
-Certificatul de nastere
-Cartea de identitate
-Pasaportul vechi

In urma cu 2 ani,insa,am pierdut certificatul de nastere,ce pot face in acest caz?
Am fost indrumat de catre cineva sa merg la ambasada pentru a obtine o procura pentru imputernicirea cuiva din Romania,cineva care sa mearga la Starea Civila pentru eliberarea unui duplicat,dupa care sa mi-l trimita,insa cam cat dureaza acest proces?
Mutlumesc anticipat,
Florin
Cel mai recent răspuns: hunktiger , utilizator 01:45, 9 Mai 2013
Pentru obtinerea acelui certificat de nastere este mai bine ca persoana imputernicita sa sune si sa intrebe exact cat dureaza eliberarea unui duplicat si eventual daca cunoaste pe cineva din institutie sa roage ca sa tegiverseze lucrurile ca sa poti obtine mai repede acel pasaport.Recomand pe viitor sa iti legalizezi certificatul de nastere sau eventual sa il pui la loc sigur.Totusi l-ai declarat pierdut intr-un ziar?Spun asta pentru ca cineva se poate folosi de actul tau ,mai bine dai anunt la ziar ca l-ai pierdut si il declari nul ca sa nu trezesti cu surprize.Numai bine
Nu am declarat faptul ca am pierdut certificatul deoarece l-am pierdut cand m-am mutat din vechea casa in cea actuala.Am facut curatenie generala in vechea resedinta,printre obiectele aruncate la gunoi,presupun ca se afla si certificatul de nastere,cert e ca acela a fost momentul in care am realizat pierderea acestui document.
@piticut86
Ati scris pe langa intrebarea utilizatorului: a tergiversa inseamna a intarzia, pierderea certificatelor de stare civila nu se declara in ziar - certificatele devin nule prin eliberarea altora, iar copiile legalizate nu tin loc de originale.

@hunktiger
Puteti calatori cu cartea de identitate in interiorul Uniunii Europene.
Un nou certificat de nastere puteti obtine:
- din tara, prin imputernicit cu procura speciala facuta la ambasada/consulat si o cerere la Starea Civila de la locul nasterii sau de la locul de domiciliu - dureaza 30 de zile + timpul de eliberare a procurii, trimiterea in tara si transmiterea lui catre dvs. (as zice cam o luna si jumatate), va costa 60 de euro procura speciala + taxele de la Starea Civila
- personal de la ambasada/consulatul Romaniei din Irlanda - costa 50 de euro si dureaza cam 3 luni.

Daca nu aveti nevoie de el urgent pare mai comod sa il faceti prin consulat.
Multumesc frumos pentru informatiile oferite.
Am nevoie de acest document pentru preschimbarea pasaportului,dar daca,asa cum spuneti si dvs., se poate calatori in interiorul UE doar cu buletinul,atunci preschimbarea pasaportului nu mai este o urgenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere pierdut,ce pot face pentru obtinerea unui nou pasaport in strainatate? hunktiger hunktiger Buna ziua,ma numesc Tache Florin,locuiesc in Dublin. Am planuit o calatorie in Spania de pe 9 Iulie pana pe 23 Iulie,insa pasaportul imi expira pe 25 ... (vezi toată discuția)
Preschimbare certificat de nastere adrian ioan adrian ioan buna seara,as dori sa stiu ce acte am nevoie ptr. preschimbare certificat de nastere (vezi toată discuția)
Schimbare certificat de nastere carmenchi carmenchi cum pot obtine certificatul de nastere a unei persoane aflata in strainatate. de ce documente am nevoie. vechiul certificat fiind pierdut. (vezi toată discuția)