avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... spalare de bani
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

spalare de bani

buna ziua. ce riscuri presupune participarea in necunostinta de cauza la o presupusa spalare de bani prin intermediul western union, daca suma ce face obiectul discutiei nu depaseste 5000 euro? fapta se incadreaza la spalare de bani ca si in cazul sumelor ce depasesc 15000 euro? cum poate sti o persoana ce semneaza un contract de mandat cu o Companie ca poate fi prins intr-o astfel de situatie si cum se poate apara in cazul in care este invinuit?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2013
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 21:01, 9 Mai 2013
Apararea se face in raport de invinuirea concreta.
Depinde si daca stiati despre ce este vorba.
Sunt destul de incurcate aceste situatii.
Money mule? In general cine face asta cade vinovat chiar daca nu stia ca face o ilegalitate, dar daca e la prima abatere se alege doar cu contul blocat si cu o pedeapsa cu suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla? camelia_cazan77 camelia_cazan77 Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea speta: o persoana din Romania aplica la un job foarte bine platit din strainatate. Jobul este de tipul Fund Transfer ... (vezi toată discuția)
Donație în bani dubioasă Bogdanffm Bogdanffm Buna ziua ..nu de mult am primit o propunere de la o persoana anonima precum ar vrea sa imi doneze de pe firma lui 60 000 lei..cu o conditie sa imi opresc 10% ... (vezi toată discuția)
Imprumut firma in euro Mihaela1772000 Mihaela1772000 Buna ziua, Ca asociat, pot imprumuta firmei o suma in euro? Ma intereseaza daca pot depune euro in contul de euro al firmei pentru a putea plati o factura ... (vezi toată discuția)