avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... obligatia de a face
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

obligatia de a face

un furnizor mi-a emis facturi fara temei , nu vrea sa le storneze , nu vreau sa le platesc , mentionez ca nu are niciun temei sa emita aceste facturi , nu poate face diovada prejudiciului , nu poate face dovada culpei mele .

ce sanse am sa-l actionez in judecata pentru obligatia de a face ? - adica stornarea sau anularea facturilor , dovada prejudiciului - pe care nu o poate face .
sau anulare act?

cum timbrez actiunea?

prin judecarea acestei cauze vreau sa se dea o hatarare in care sa se mentioneze ca acest furnizor nu era indreptatit sa emita facturile si instanta sa dispuna anularea lor .

facturile nu sunt primite , nu seunt semnate , nu sunt inregistate in contabilitate .
Cel mai recent răspuns: ContSters159316 , utilizator 09:21, 9 Mai 2013
:offtopic:
Din pacate nu stiu ce tip de actiune s-ar preta in speta dvs., dar va raspund cum ma pricep.
Daca as fi neovoit sa promovez asa ceva, as merge pe anularea facturilor de catre instanta, adica pe anulare act.

Insa, sa fiu furnizorul respectiv, as invoca lipsa de interes a actiunii dvs. (care este interesul dvs. sa anulati niste facturi care nu va sunt opozabile, deoarece nu le-ati primit / recunoscut si pentru palata carora nu sunteti somat / chemat in judecata / executat?). Cum vad eu lucrurile, facturile alea nu exista.
Am intalnit cativa astfel de furnizori, nu am platit niciodata facturile trimise la plezeneala, iar cand unul dintre ei m-a dat in judecata, am invocat aceleasi aparari ca dvs. in intampinare (plus inexistenta unui contract sau exceptia de neexecutare).
Dupa primul frunizor care a emis facturi aiurea ne-am invatat si, chiar daca am primit facturile, le comunicam oficial un refuz la plata cu toate motivele.

Astept si eu daca exista alte sfaturi.
pe anulare facturi - anulare act nu merge intrucat exista decizia ICCJ nr 1017 / 2009 ,Factura fiscala nu este un act juridic care poate fi anulat in instanta.

asa ca merg pe ACTIUNE IN CONSTATARE

- Sa se constate inexistenta dreptului de creanta in suma de .... si sa se anuleze facturile ce compun acest sold .

temei aart 35 noul cod proc civila , art. 2502 alin. (2) pct. 2 cod civil , art 1532 , art 1537 cod civil ,
~ Conținut șters la cerere ~
avem contract.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in constatare drept vs . actiune . in realizare drept ContSters159316 ContSters159316 X emite facturi catre Y x este furnizor reglemetat . facturile sunt emise abuziv si neintemeiat, motiv pentru care Y face actiune in constatare - sa se ... (vezi toată discuția)
Este admisibila o noua cerere de chemare in judecata, pentru ... romanul11 romanul11 Este admisibila o NOUA cerere de chemare in judecata, pentru o pricina care a fost respinsa de Tribunal, care o invocat din oficiu, exceptia perimarii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, persoana juridica, avem in derulare un contract de ... Crina001 Crina001 Buna ziua, Persoana juridica, avem in derulare un contract de salubrizare insa dupa cativa ani de la semnarea contractului, operatorul (singurul in zona) a ... (vezi toată discuția)