Este admisibila o NOUA cerere de chemare in judecata, pentru o pricina care a fost respinsa de Tribunal, care o invocat din oficiu, exceptia perimarii de drept (art 416 alin 1) CPC?. S a facut cerere de repunere pe rol, insa nu a fost admisa pe motiv ca au trecut 6 luni de la PRONUNTAREA INCHEIERII DE SEDINTA si nu a unei sentinte.Eu am facut cerere de repunere pe rol, in termen de 6 luni , de la data comunicarii INCHEIERII DE SEDINTA.
Daca nu s-a prescris vreo sumă de bani sau nu exista vreun termen imperativ in care dvs.ar trebui să acționați, de PRINCIPIU puteți să depuneți din nou acțiunea respectivă, neexistând autoritate de lucru judecat, acțiunea judecandu-se pe excepție, ci nu pe fondul cauzei.
Răspunsul corect și complet ar fi daca un avocat v-ar vizualiza acțiunea și ar cunoaște exact despre ce este vorba.
Este vorba de un litigiu de munca. Actiune in constatarea existentei raporturilor de munca. Angajatorul nu a incheiat un CIM. La sesizarea cu privire la acest aspect s a dispus imediat concedierea printr un sms. In acest caz, nu exista un termen de prescriptie, deci dreptul la actiune este deschis si intr adevar, cum era si logic,nu s a trecut la fond. In incheierea de sedinta s a dispus suspendarea. Am depus cerere de repunere pe rol, dar instanta a socotit termenul de 6 luni, de la pronuntarea incheierii de sedinta, iar eu ..de la comunicarea actului de procedura. Ulterior a venit si hotararea de perimare. Cam asta ar fi. Nu am contestat aceasta hotarare, caci era mai mult decat clar, ca va fi respinsa. As putea risca vreo amenda pt o NOUA actiune, DACA A FOST EMISA O SENTINTA PRIN CARE S A CONSTATAT PERIMAREA? in cazul intocmirii unei noi cereri de chemare in judecata , Temeiul ar fi cel uzual pt actiunea anterioara, sau exista si alt temei, cu privire la inaintarea unei NOI CERERI IN URMA PERIMARII CERERII INITIALE?
Puteți să introduceți din nou actiunea, dar va trebui sa vă legați în nouă acțiune și de concediere nelegală.....un pic mai complicat.....
Mergeți la un avocat să vă îndrume ce aveți de făcut!
Asa am facut. In cererea principala am solicitat constatarea existentei raportului de munca, iar in subsidiar am solicitat anularea deciziei de concediere si repunerea in situatia anterioara concedierii.Temeiul legal, asociat celor doua cereri.
Foarte bine ați făcut!
Daca ați introdus acțiunea respectivă și în termenul legal de contestare decizie de concediere este excelent!
Succes pentru o finalizare așteptată!