avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiu comun ocupat abuziv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiu comun ocupat abuziv

Va rog daca puteti sa-mi dati un sfat cum ar trebui sa procedez in legatura cu un spatiu comun, la care noi cei trei proprietari care am avea dreptul nu ne intelegem la impartirea lui si destinatia lui,. Este vorba despre fostul spatiu rezervat topoganului pentru gunoi. La noi in oras s-a implementat programul de selectare a deseurilor menajere si sau amenajat alte spatii pentru gunoi si asatfel au ramas la fiecare etaj o camera de 7 metri patrati libera . neintelegerea provine de la faptul ca fiecare vrea sa faca altceva unul vrea rafturi pentru scule , unul vrea sa-si puna butoaie cu muraturi si unul vrea sa puna rufe la uscat. Problema principala e ca nu ne intelegem nici la locul pe care sa-l ocupam efectiv in spatiu. .De 1 an ne haraim si nu am ajuns la o intelegere Din cei trei unul, spune ca el fiind singurul care este invecinat cu uscatoria ar avea un cuvant in plus fata de ceilalti doi. Saptamana trecuta unul din cei trei s-a apucat intr o zi sa faca el pe justitiarul si a scos totul din gunoiera si s-a apucat sa-si faca rafturi unde a vrut el fara ca ceilalti doi sa fie de acord, si a afirmat ca ne convine sau nu asta e, si daca ne atingem de rafturi ne reclama la politie ca i-am atins proprietatea. Cam asta ar fi situatia pe scurt si la obiect..Ce vreau sa intreb : ceilalti ar putea sa-i dea rafturile jos . sau daca peste lacatul deja existent sa punem un lacat si sa asteptam sa ne intelegem eventual in instanta si cel care are raftul l-ar sparge ar fi legal si daca nu, l-am putea reclama ,si unde. Sau care ar fi situatia legala pentru a rezolva conflictul ,primaria se poate implica legal prin biroul special care exista pentu asociatii de proprietari sau ....... eventual daca trebuie si alte detalii scrietimi . eu vreau ca totul sa fie legal.
Elementele comune ale cladirii ar trebui sa fie trecute in acordul de asociere .In statutul Asociatiei de proprietari a blocului dvs. ati putea gasi unele raspunsuri care va intereseaza. In general , fiind vorba de un spatiu comun , hotararile in ceea ce priveste acel spatiu se iau cu votul reprezentand 2/3 din totalul membrilor asociatiei.
si mai ales a membrilor direct afectati...dle consilier.Daca un proprieter direct afectat nu este de acord...si chiar asa nu se poate modifica legal partile comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscatorie ocupata abuziv narcis-andrei narcis-andrei Familia administratorului de bloc, care locuieste la parter, au ocupat uscatoria(parter) in mod abuziv depozitandu-si acolo obiecte personale, sub pretextul ... (vezi toată discuția)
Problemă cu spațiul comun în asociația de proprietari. cum se poate rezolva dacă unul dintre vecini ia decizii de unul singur? tomaberta tomaberta Buna ziua, avem următoarea problema la bloc. Pe lateralul blocului avem un spatiu. Privat (verificat pe cadastru / plan de amplasament etc) dar comun. Am ... (vezi toată discuția)
Uscatoria comuna mitdan67 mitdan67 Am si eu o problema cu uscatoria comuna . Am cumparat un apartament acum un an la et. 10 dar acest apartament ca si celelalte in aceeasi pozitie cu al meu nu ... (vezi toată discuția)