avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea 448
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea 448

Am avut un control de la ITM pe linia relatii de munca.Inspectorul mi-a atras atentia,fata de patron,eu fiind contabil,ca nu am procedat bine cu incadrarea unui salariat cu timp partial de 4 ore/zi,el fiind pensionar de invaliditate gradul III.A spus ca trebuia sa-l incadrez la persoane cu handicap si astfel sa diminuam suma
care trebuie virata coform legii 448.Cand am spus ca el incurca Legile a pus mana
pe telefon a sunat un "coleg" care a confirmat cele spuse de el.Nu mai inteleg nimic.Adica inteleg: ei sunt pe... langa.
Ce ma invatati sa fac?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:41, 9 Mai 2013
Invaliditatea afecteaza capacitatea de munca. dar nu orice handicap afecteaza capacitatea de munca.
O persoana poate avea un handicap si sa nu fie invalid, dupa cum o persoana poate fi invalid si sa nu aiba handicap.
Daca are pensie de invaliditate gr III, poate fi angajat cu CIM cu timp partial de maxim 4h. Daca are si certificat de handicapat puteti beneficia de prev Lg 448/2006.
Ce masuri v-au lasat?
Ca sa fie incadrat asa cum a spus inspectorul ITM trebuie sa aiba si un certificat de incadrare in grad de handicap ...
Sa inteleg ca societatea nu beneficiaza de avantajele oferite de Legea 448 cu privire la diminuarea contributiei la fondul de handicapati.Corect.Nu?
Daca salariatul nu are certificat de handicapat atunci nu beneficiaza de prev Lg 448/2006.
sanducatanas

Ati inteles corect ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de munca- grad de handicap i Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua O persoana cu grad I de handicap, angajat cu timp partial (4h), intentioneaza sa se mai angajeze la o firma pe norma intreaga. Din cate stiu eu, ... (vezi toată discuția)
Angajare persoane cu handicap laraandy laraandy Buna ziua. As dorii sa stiu daca se poate care este procedura de angajare a unei persoane cu handicap de gradul II. Daca exista reguli privind angajarea lor. ... (vezi toată discuția)
Decizie asupra capacitatii de munca vs certificat de incadrare in grad de handicap luci80 luci80 Buna ziua. Intrebare: exista, sau ar trebui sa existe o legatura intre \"decizia asupra capacitatii de munca\" si \"certificat de incadrare in grad de ... (vezi toată discuția)