avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Norme metodologice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Norme metodologice

Stie cineva daca au aparut ,,NORMELE METODOLOGICE pentru OG 11/2013 privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere şi a activităţilor conexe acestora stabilite prin Ordonanţa Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor şi infrastructurii nr. 980/2011, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 854 din 2 decembrie 2011, cu modificările şi completările ulterioare.

Despre autovehicule construite şi echipate pentru transportul a 9 persoane, inclusiv conducătorul auto, care efectuează transport rutier naţional contra cost de persoane, vehicule rutiere a căror masă totală maximă autorizată este cuprinsă între 2,4 tone şi 3,5 tone, care efectuează transport rutier naţional de marfă, precum şi vehicule care efectuează transport rutier de vehicule rutiere defecte sau avariate.

Daca efectuez transport in interes personal nefiind firma , PFA, sau ce mai exista intru in incidenta acestei legi ?
Cel mai recent răspuns: Bossde_Boss , utilizator 08:31, 10 Mai 2013
ce intelegeti prin "transport in interes personal"? transportul membrilor familiei?

altfel, transportul neautorizat de persoane poate intra sub incidenta legii 38/2003 privind transportul in regim de taxi sau ale OUG 27/2011 privind transporturile rutiere modificata si completata de oug 11/2013.

Art. 3. - oug 27/2011
41. transport rutier in cont propriu de marfuri - transportul rutier de marfuri efectuat cu respectarea conditiilor prevazute la art. 1 alin. (5) lit. d) din Regulamentul (CE) nr. 1.072/2009;
42. transport rutier in cont propriu de persoane - transportul rutier efectuat in scopuri necomerciale si nonprofit de catre o persoana fizica sau juridica cu respectarea conditiilor prevazute la art. 2 pct. 5 din Regulamentul (CE) nr. 1.073/2009.

Regulamentul (CE) nr. 1.073/2009
Art. 2-
5. „operaţiuni de transport în cont propriu” înseamnă operaţiunile efectuate în scopuri necomerciale și nonprofit de o per­soană fizică sau juridică, în cazul în care:
— activitatea de transport constituie numai o activitate auxiliară pentru persoana fizică sau juridică; și
— vehiculele utilizate sunt proprietatea acelei persoane fizice sau juridice sau au fost achiziţionate de persoana respectivă în rate sau au făcut obiectul unui contract de leasing pe termen lung și sunt conduse de un membru al echipei persoanei fizice sau juridice sau chiar de per­soana fizică sau de membri ai personalului angajat sau pus la dispoziţia întreprinderii în temeiul unei obligaţii contractuale;
Da pentru membrii familiei sau de exemplu ma duc cu o masina de 3.5 tone autoutilitara care se conduce si cu categoria b si cumpar ceva cu factura , bon fiscal aviz de expeditie eliberat pe numele meu.
Adica o sa mai pot sa ma duc cu masina mea (autoutilitara, camioneta ex: Iveco 35c12 ) sa i-mi i-au marfa respectiva fara a inchiria un alt autovehicul sa efectueze transportul?
Dar, nu asta e problema ei vor sa faca regula aceasta care este acum de la peste 3.5 tone , adica sa coboare la 2.4 tome , sa echipam cu tahograf si sa avem licente de transport (marfa , persoane etc) , probabil si atestat profesional de sofer profesionst.
Sau spre exemplu am o masina 8+1 locuri care pana acum nu era nici o problema sa plec in vacanta cu familia si sa o conduc cu categoria B , dupa ce o sa apara normele metodologice nu stiu daca o sa mai putem face asta fara cele necesare.
Comform O.U,G. 11/2013 in termen de cel mult 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, Ministerul Transporturilor va actualiza Normele metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere şi a activităţilor conexe acestora stabilite prin Ordonanţa Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor şi infrastructurii nr. 980/2011, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 854 din 2 decembrie 2011, cu modificările şi completările ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licenþã pentru autoutilitare sub 3,5t, atestat soferi - legalitate mmna mmna buna ziua societatea noastra detine cinci autoutilitare sub 3,5t doua sunt in leasing iar trei sunt proprietate si facem transport in cont propriu.din luna mai ... (vezi toată discuția)
Licenta de transport valabila din 5.03.2013 mikitud mikitud Buna ziua, Pentru o masina de transport marfa de 2500kg al carui proprietar este o persoana fizica este necesara aceasta licenta? Masina este folosita pentru ... (vezi toată discuția)
Transport marfa! tuddyann tuddyann Salut!Detin o masina de 3,5 t.Vreau sa car marfa(legume) varului meu la piata! ce acte sunt necesare pentru a transporta corect fara a avea probleme cu ... (vezi toată discuția)