avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie de crestere a copilului in cazul sotului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie de crestere a copilului in cazul sotului

Buna ziua,
Ma numesc Avramut Loredana si as avea o nelamurire.Am inteles ca din net se calculeaza 85% dar sotul meu este sofer pe tir si de aceea sunt curioasa daca nu se iau in calcul si diurnele(tin sa precizez ca le primeste in mana nu in salar) din moment ce la banca i s-u luat in considerare. Pe langa asta in fiecare luna i se trage din salar asa numitele garantii care se depoziteaza in alt cont tot pe numele lui. Eu ma gandesc ca logic ar fii sa se ia si alea in calcul pt ca sunt tot veniturile lui,doar el munceste pentru ele.I se trage pe luna aproximativ 300 , 400 ron depinde de incadrare!


Va multumesc si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 21:15, 6 Martie 2009
Salariu net nu inseamna restul de plata. Salariul net este suma ramasa din salariul brut dupa ce se scad impozitele si contributiile legale. Garantiile pomenite de dvs. fac parte din salariul net, asa ca nu aveti de ce sa va faceti griji. Succes!
Va multumesc ca ati raspuns ata de repede dar nu , garantiile sunt trase inainte de a avea netul. Este ceva de genu pe fluturas: dupa ce sunt trecute somajul si restul; sunt trecute garntiile si apoi trasa linei si netul.Si acele garntii dupa cum v-am spus sunt bagate intr-un alt cont si poti sa le scoti dupa ce iti pleci de la firma
Potrivit Ordinului nr.68/2009, veniturile care se iau în considerare pentru stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului reprezintă, după caz:
a) suma încasată din veniturile din salarii, care se stabileşte astfel:
- la locul unde se află funcţia de bază : suma încasată de persoana îndreptăţită, rezultată după aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul a impozitului, determinată ca diferenţă între venitul net din salarii, calculat prin deducerea din venitul brut a contribuţiilor obligatorii aferente unei luni şi a deducerii personale acordate pentru luna respectivă, şi contribuţiile la fondurile de pensii facultative, precum şi cotizaţia sindicală plătită în luna respectivă;
Nu conteaza cum sunt sumele scrise pe fluturas, in ce ordine.
Eu v-am raspuns mai simplu, "elis" v-a dat si baza legala, asa ca ramane cum v-am spus mai inainte.
Bine dar totusi acesti bani nu se vor mai lua in calcul? Pentru ca daca ar fi trecuti in net in fiecare luna ar lua cu 300, 400 ron mai mult si imediat ar fi mai mult pt. calcul. Si cu diurnele cum ramane? El ia si in lei si in euro. La banca de ex am dus o hartie separata cu totalul diurnelor pe intern si extern si au fost luate in calcul.


Cu respect

Alte discuții în legătură

Calcul concediu de risc maternal Agripin Agripin Ma puteți ajuta va rog cu calculul unui concediu de risc maternal ? Salariul brut pe luna octombrie a fost 2200, iar din noiembrie a fost 2520. Mulțumesc (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediul medical GYOGYO GYOGYO Buna sear.Va rog sa ma ajuta cineva.Sunt in concediu medical(75%) in toate luna decembrie,,in ultimii 6 luni am avut salar minim pe economie cat ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia de concediu medical luat imediat dupa ccc? orora orora Buna ziua, Ma intereseaza cum se calculeaza concediul medical cu cod 01 imediat dupa CIC. Se iau in calcul veniturile din indemnizatia de crestere copil ? ... (vezi toată discuția)