avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie CCC pentru mama/tata elevi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie CCC pentru mama/tata elevi

Buna ziua.
Va rog sa mi spuneti daca mama este minora, nu mai merge la scoala, in luna iunie trebuie sa nasca, tatal viitorului copil este elev in ultimul an de liceu, la zi, poate beneficia tatal de concediu de crestere al copilului. Mentionez ca cei doi traiesc in concubinaj. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:57, 9 Mai 2013
1. Daca mama este eleva la zi, fara intrerupere, in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) poate beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Daca nu se mai duce la scoala din cauza graviditatii sau alta boala, in baza unei adeverinte medicale, atunci nu se considera intrerupere si poate beneficia de indemnizatie pentru CCC.

3. - Tatal poate beneficia de indemnizatie de CCC (daca mama nu poate) in aceleasi conditii ca si mama.
- Trebuie insa ca pe certificatul de nastere a copilului sa fie trecut numele tatalui acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lndemnizatie crestere copil eleva EvelyneEve EvelyneEve Sunt eleva in clasa a XI-a la un liceu particular. Particip la cursuri cu frecventa redusa. Am 20 de ani si sunt insarcinata . As dori sa stiu daca exista ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil, indemnizatie cristeaion cristeaion Fata mea are 25 de ani , este eleva la scoala postliceala , este gravida luna a 7 a . Dupa nastere poate primi indemnizatie pentru ingrijireacopilului pana la ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal, zanionel zanionel Am absovit facultatea acum 2 ani am obtinut si licenta dar nu am gasit loc de munca,acum sunt gravida in luna a 3-a ,ce as putea face atunci cand am sa nasc ... (vezi toată discuția)