avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Subcontractant - achizitii publice
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Subcontractant - achizitii publice

In cadrul unei proceduri de achizitie publica vrem sa luam ca subcontractant o firma care trebuie sa execute cam 60% din valoarea lucrarii. Este ok sau este mai indicata o alta forma de colaborare? Ex: tert sustinator? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 11:42, 14 Mai 2013
Este mai indicat sa luati subcontractant sau asociat, in conditiile in care dvs. nu puteti indeplini sigur partea respectiva de contract.

Trebuie sa aveti in schimb mare grija la repartitia indeplinirii criteriilor de calificare.

De ex. ptr. subcontractant ( si inclusiv ptr. asociat), acesta trebuie sa detina in nume propriu atestate specifice necesare pentru partea din contract pe care o executa (daca sunt necesare), ex. ANRE, ISCIR, ANCPI.
In schimb subcontractantul nu poate contribui la cifra de afaceri si experienta similara, si nici nu raspunde de calitatea lucrarii in fata beneficiarului, dar asociatul da.
Tertul are rol doar de a prelua sarcinile dvs. daca nu puteti executa contractul, nu e normal sa declarati ca el va executa din start partea respectiva de contract. Si nici nu poate contribui cu atestate specifice.
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2013
vlad nicolae, moderator
Multumesc tare mult!!!
Asadar, un subcontractant nu poate contribui cu experienţa sa similară prin prezentarea unor liste de produse/servicii/lucrări/recomnadari pentru a sustine ofertantul principal?
Nu.
Vedeti si anexele la Ord.ANRMAP 509.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iso subcontractant ibitza78 ibitza78 Buna ziua! Am urmatoarea speta: Cerinta din Fisa de date este \\"[i]Se va prezenta Certificat privind implementarea si mentinerea unui Sistem de management ... (vezi toată discuția)
Licitatii publice - participare in asociere ana2000 ana2000 Am participat la o licitatie publica , un proiect complex cu lucrari de drumuri,retele electrice,retele de telecomunicatii, retele de gaz,retele de apa si ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare/ prestare servicii in vederea participarii la licitatii cessyghe cessyghe Va rog sa-mi lamuriti urmatoarea situatie: pentru a dovedi capacitatea tehnica si profesionala, in vederea participarii la o licitatie, este suficienta ... (vezi toată discuția)