Subiect: termenul de 3 ani din art.25(6) din L 10/2001 la cedo
Stie cineva daca Curtea Europeana - in interpretarea data masurilor de protectie a proprietatii in concordanta cu pct. 1 al Protocolului Aditional la CEDO, - a statuat ca termenul de 3 ani din art. 25 este prea mic? Sau daca a existat vreo decizie care sa atinga acest subiect, chiar daca nu cu referire la L 10?
Va multumesc!
zau nu inteleg problema - deci primesti o decizie si 3 ani nu sunt suficienti sa o pui in executare? pai inseamna ca nu te intereseaza proprietatea ta. deci astia (adica statul care ti-a luat abuzuv) te repun in drepturi si tu trei ani "dormi" si apoi te plangi de incalcarea proprietatii?
imi pare rau, dar nu inteleg care este problema. poate este foarte simpla, dar eu pentru moment cel putin nu o vad.
Pai daca ai 82 de ani si habar nu ai cu ce se maninca hartiile pe care le primesti, nu mai e asa de simplu. Unchiul meu a crezut ca decizia de restituire in baza L 10 e suficienta si nu s-a intabula in CF. Pana ce un vecin a dezmembrat dupa capul lui gradina si i-a luat o parte. Apoi a solicitat ordinul prefectului pe procentul dezmembrat de el, l-a obtinut (nu stiu cum pt ca la vremea aceea inca nu trecusera cei 3 ani) si s-a intabulat. In prezent sunt 8 ani de cand unchiul meu a primit decizia si ar vrea sa se intabuleze pe toata gradina, incepand cu anularea ordinului prefectului. Ori prima chestiune care i se va opune este acel termen de 3 ani, de care am auzit ca CEDO l-a cam desfiintat...
n-are nici o treaba cu termenul de trei ani. daca nu au fost chiriasi de evacuat si inteleg ca a si stat oricum in casa, nu-i problema. daca statul nu a avut titlu valabil, atunci decizia de restituire nu este un act constitutiv de drepturi ci doar declarativ de drepturi, caci actul constitutiv a fost acela prin care s-a dobandit candva proprietatea.
treaba cu vecinul este deranjanta, caci trebuie atacat ordinul prefectului. cereti sa vi se comunice si il atacati in termen de 30 de zile de la comunicare - nu putea sa-l improprietareasca pe un teren care putea fi revendicat!!!! deci este ilegal. daca s-a mai facut si o dezmembrare pentru asta, e si mai rau, caci la oficiul de cadastru si la primarie ar fi trebuit sa fie o evidenta cu numerele topografice si cf-urile aferente restituite, deci daca nu-i abuz e cel putin neglijenta.
o sa cam aveti de alergat, dar nu va impacientati, in mod normal ar trebui sa se poata rezolva.
termenul de trei ani din lege nu lezeaza nici un drept, deci nu prea ar avea ce cauta la cedo. eu citesc spetele de la cedo si nu am gasit nimic in legatura cu art.25 alin6.