avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... termenul de 3 ani din art.25(6) din L 10/2001 la cedo
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

termenul de 3 ani din art.25(6) din L 10/2001 la cedo

Subiect: termenul de 3 ani din art.25(6) din L 10/2001 la cedo
Stie cineva daca Curtea Europeana - in interpretarea data masurilor de protectie a proprietatii in concordanta cu pct. 1 al Protocolului Aditional la CEDO, - a statuat ca termenul de 3 ani din art. 25 este prea mic? Sau daca a existat vreo decizie care sa atinga acest subiect, chiar daca nu cu referire la L 10?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: fgs , utilizator 20:47, 3 Martie 2009
zau nu inteleg problema - deci primesti o decizie si 3 ani nu sunt suficienti sa o pui in executare? pai inseamna ca nu te intereseaza proprietatea ta. deci astia (adica statul care ti-a luat abuzuv) te repun in drepturi si tu trei ani "dormi" si apoi te plangi de incalcarea proprietatii?
imi pare rau, dar nu inteleg care este problema. poate este foarte simpla, dar eu pentru moment cel putin nu o vad.
Pai daca ai 82 de ani si habar nu ai cu ce se maninca hartiile pe care le primesti, nu mai e asa de simplu. Unchiul meu a crezut ca decizia de restituire in baza L 10 e suficienta si nu s-a intabula in CF. Pana ce un vecin a dezmembrat dupa capul lui gradina si i-a luat o parte. Apoi a solicitat ordinul prefectului pe procentul dezmembrat de el, l-a obtinut (nu stiu cum pt ca la vremea aceea inca nu trecusera cei 3 ani) si s-a intabulat. In prezent sunt 8 ani de cand unchiul meu a primit decizia si ar vrea sa se intabuleze pe toata gradina, incepand cu anularea ordinului prefectului. Ori prima chestiune care i se va opune este acel termen de 3 ani, de care am auzit ca CEDO l-a cam desfiintat...
n-are nici o treaba cu termenul de trei ani. daca nu au fost chiriasi de evacuat si inteleg ca a si stat oricum in casa, nu-i problema. daca statul nu a avut titlu valabil, atunci decizia de restituire nu este un act constitutiv de drepturi ci doar declarativ de drepturi, caci actul constitutiv a fost acela prin care s-a dobandit candva proprietatea.
treaba cu vecinul este deranjanta, caci trebuie atacat ordinul prefectului. cereti sa vi se comunice si il atacati in termen de 30 de zile de la comunicare - nu putea sa-l improprietareasca pe un teren care putea fi revendicat!!!! deci este ilegal. daca s-a mai facut si o dezmembrare pentru asta, e si mai rau, caci la oficiul de cadastru si la primarie ar fi trebuit sa fie o evidenta cu numerele topografice si cf-urile aferente restituite, deci daca nu-i abuz e cel putin neglijenta.
o sa cam aveti de alergat, dar nu va impacientati, in mod normal ar trebui sa se poata rezolva.
termenul de trei ani din lege nu lezeaza nici un drept, deci nu prea ar avea ce cauta la cedo. eu citesc spetele de la cedo si nu am gasit nimic in legatura cu art.25 alin6.
Multumesc!
cu placere. va doresc curaj si rabdare si o alegere inspirata a avocatei/avocatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa-mi intabulez terenul cumparat odata cu casa ? spiridus spiridus Buna ziua, Acum 7 ani, am cumparat impreuna cu sotul meu o casa, care avea un teren de 15-20 mp, insa cand am mers la notar sa intabulam casa, din CF au ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului mia26maria mia26maria Ca sa obtin intabularea unui teren de 5 ari detinut de 20 de ani de familie, as putea cere ordinul prefectului in locul uzucapiunii ? Mentionez ca platim ... (vezi toată discuția)
Alipire si dezmembrare terenuri olyy23 olyy23 Buna ziua , am mostenit o casa la tara si cand am intabulato am avut surpriza la curte proprietar statul si la gradina sa se afle pe un alt CF împreuna cu ... (vezi toată discuția)