avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenirea din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenirea din CIC

Buna ziua!
sunt o angajata care am revenit din CIC in activitate zilele acestea iar la locul de munca ma confrunt cu o mare problema: desi cererea de reluare mi-a fost aprobata de directorul general al societatii cand am ajuns la serviciu in ziua cu pricina colega de departament( mentionez ca lucrez ca inspector RU) mi-a spus ca eu nu mai am acces la baza de date cu salariati a societatii nici la Revisal la nimic. Cand am intrebat ce s-a intamplat a ridicat din umar si a spus sa vb cu un alt director sa imi dea respectivul detalii...am cerut explicatii, care nu au fost deloc pertinente si m-a pasat la dir. econ. dupa care a ramas sa ma informeze ce anume voi face in functia avuta anterior...acum sunt in asteptarea deciziilor lor care se lasa asteptate si nu este deloc comoda situatia in care sunt pusa, consider ca imi sunt incalcate drepturile intr-un mod grosolan...ce imi recomandati sa fac, in afara de faptul ca sapt. viitoare voi discuta din nou cu ei..O sesizare ITM ar avea efect?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:09, 9 Mai 2013
Buna ziua,
V-au fost aduse la cunostinta toate acestea scris?
Stiti ca orice afirmatie dintr-o sesizare trebuie sustinuta cu dovezi.
O sesizare la ITM, daca aveti dovezi, este buna pentru moment, pe viitor, veti fi prima pe lista de disponibilizari.
Se poate face si o sesizare in instanta pe dreptul muncii dar cu acelas rezultat ca sesizarea la ITM.
Multa bafta.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Pentru ce sa faca sesizare la ITM?
Pentru nerespectarea clauzelor din contractul individual de munca (CIM), adica pentru modificarea functiei.
Nu este vorba despre nicio modificare a functiei in mesajul initial ... si daca s-ar fi modificat functia unilateral , tot nu are cum sa o ajute ITM-ul .. singura in masura pentru anularea deciziei respective este instanta de judecata ..
Ideea principala este ca nu am primit absolut nimic de lucru conform fisei postului, am fost informata verbal ca nu ma mai ocup de salarizare, asa cum faceam inainte, totul imi este acum confidential si pe partea de RU va trebui sa mai astept pana se vor hotari de ce ma voi ocupa dar tot asa la modul restrictiv.......eu nici la dosarele de personal cu care am lucrat inainte de concediu timp de 5 ani nu mai am acces....este clara intentia lor...

Alte discuții în legătură

Salarizare si resurse umane in acelasi timp la bugetari adrian_st adrian_st Buna ziua! Am urmatoarea speta. In urma cu ceva ani, in baza unui concurs, am fost incadrat la o INSTITUTIE BUGETARA, ca economist salarizare, in principal, ... (vezi toată discuția)
Exercitare functie in afara fisei postului DAYANA_Only DAYANA_Only Buna ziua, Intrebarea mea este urmatoarea: [b]ce se poate face[/b] in conditiile in care un angajator iti da sarcini corespunzatoare unei functii ... (vezi toată discuția)
Fisa post diferita pentru acelasi post conelia anghel conelia anghel Va rog sa ma lamuriti si pe mine. In 01.11.2011 am fost reintegrata in functie (sef serviciu) cf. unei hotarari jud., postul resp. fiind ocupat intre timp ... (vezi toată discuția)