fisa postului este doar o formalitate care stabileste atriburtiile unui angajat..evident si alte dr. /obligatii ale acestuia...
nu e rau ca raspunderea unui post sa fie divizata mai multor angajati..insa ar fi fost o problema daca se angajau cu c.m. mai multe persoane pe acelasi post...
P.S. luati atitudine si solicitati in scris angajatorului abuzul pe care considerati ca il face in privinta dv. ....nu veti rezolva mai nimic..insa e bine sa existe o instiintare macare , cu care sa va aparati in caz ca vi se pun in carca diverse lucruri...(in baza acelei fise..) ;)
~ Conținut șters la cerere ~
pentru lamuriri:
Functia de sef serviciu privat situatii de urgenta este unica , reglementata de legislatia in vigoare (ordin M.A.I. 158.2007), de documente de organizare si functionare a serviciului (regulament, etc.), atributiunile acesteia fiind stipulate in Regulamentul de organizare si functionare a serviciului. Activitatea se desfasoara numai la sch.I.
Cele doua fise post intocmite pentru cei doi sefi de serviciu privat au cerinte diferite (studii, atestate, etc. care nu sunt impuse de legislatie). Eu stiu ca aceeasi functie are aceeasi fisa post, doar persoana incadrata difera. Aici, sunt doua fise post complet diferite pentru acelasi post (functie) , intocmite pt. persoane diferite.
Cum sa-mi desfasor activitatea ca sef daca, cf. F.P. nu am personal in subordine (peste ce serviciu sunt sef?) nu intocmesc si nu am acces la documentele serviciului . Un sef are atat atributiuni privind personalul din subordine, cat si cele specifice domeniului de activitate, altfel nu mai este sef (este seful lui?). Totodata, nu sunt stabilite relatiile mele cu celalat sef de serviciu (este in concediu boala).
Nu stiu daca am fost explicita!
Persoana care ocupa fc. de sef serviciu a fost incadrata pe post dupa ce dvs.ati fost concediata,din cate inteleg.
Din moment ce dvs. aveti acum o hotarare definitiva de reintegrare pe postul detinut anterior ,
angajatei respective ar fi trebuit sa-i inceteze contractul de munca,de drept,in cf. cu prevederea art. 56(1)lit.e,Codul Muncii:
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
....................
e) ca urmare a admiterii cererii de reintegrare in functia ocupata de salariat a unei persoane concediate nelegal sau pentru motive neintemeiate, de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de reintegrare.
Nu stiu daca lucrati la stat sau la privat,dar probabil nu s-a dorit renuntarea la acea angajata,caz in care ar fi trebuit sa i se ofere un alt post in unitate,corespunzator pregatirii.
Oricum,este ilegal cum s-a procedat in cazul dvs.nu se pune problema de a exista doi angajati pe acelasi post.(mai ales daca este institutie de stat).
Faptul ca au mai creeat o fisa de post diferita, nu justifica ca ar exista doua posturi diferite.
Solicitati si organigrama sau statul de functii pt. a verifica daca s-a mai infiintat un post de conducere in structura serviciului,ceea ce este totusi putin probabil.
Nu vreau sa va descurajez,dar sincer ,cred ca incearca sa va determine sa renuntati si sa va depuneti demisia.
Daca este institutie de stat,sesizati urgent ordonatorul principal de credite asupra situatiei .
Daca este o firma privata, cred ca ar fi bine sa sesizati si ITM ul.
In ambele cazuri sesizati institutia care va supervizeaza activitatea,respectiv Inspectoratul pt. situatii de urgenta,din ceea ce am dedus din comentariul dvs.
buna seara,
Societatea este cu capital privat (SRL) In organigrama societatii sau a serviciului nu a aparut un nou post, pe acelasi post suntem incadrati amandoi. Persoana care m-a inlocuit, la data hotararii (4 oct. 2011 comunicata la 21 oct.) se afla si se afla in concediu medical. I-am spus sefului RU ca in conf. cu Codul Muncii, inceteaza CIM al acestei persoane insa mi-a spus ca nu . Persoana era deja angajata in cadrul soc. dar pe alta functie, nu stiu daca se aplica incetarea CIM, sau revenirea sa pa vechea functie. Cine stabileste si cun este societatea obligata sa respecte aceasta? Inspectoratul pt. Situatii de Urgenta tocmai executa un control planificat in unitate, si este bulversat de ce se intampla.
Ce pot sa mai adaug pentru o parere generala: directorul general si presedinte al C.A. a fost cadrul M.A.I. (adj.sef Politia Romana).
O intrebare:
Pot sa acuz societatea de hartuire, si sa cer daune morale, avand in vedere ca din actiunile ei se deduce o mentinere a pozitiei ostile fata de mine, insistand prin fisa post, cu toata decizia instantei, sa-mi ia atributiunile de sef si sa devin un simplu executant (aceasta a fost tema disputei, care se mentine in prezent). Dupa cum v-ati dat seama, nu vreau sa renunt la drepturile mele, castigate cu afectarea sanatatii, si doresc sa continui lupta , dar am nevoie de sfaturi sa stiu pe ce ma axez.
Multumesc pentru raspuns, si astept in continuare, nu pot dormi!
Cu respect Cornelia