avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fisa post diferita pentru acelasi post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fisa post diferita pentru acelasi post

Va rog sa ma lamuriti si pe mine.
In 01.11.2011 am fost reintegrata in functie (sef serviciu) cf. unei hotarari jud., postul resp. fiind ocupat intre timp de o alta persoana. In prezent ocupam amandoi aceeasi functie (post) , dar astazi 09.11.2011, am primit si semnat o noua fisa post (sef serviciu) cu totul diferita de cea avuta anterior hot. si care imi ia restrange (90%) atributiunile de sef serv. Totodata ma obliga prin decizie sa predau toate documenetele serviciului, celuilalt sef serviciu.
Cu sa-mi exercit functia de sef serviciu in lipsa documentelor intocmite de mine?intrebare
1. Este posibil ca pe acelasi post (unul singur in organigrama ) sa existe doua fise post diferite pentru doua persoane numite pe acest post? Stiu ca intrebarea este "naucitoare" dar realitatea este si mai si. Nu stiu de unde le scot, dar o minte sanatoasa nu ar concepe asa ceva.
2. Exista o baza legala ( codul muncii, un ordin, hgr, ) care prevede care sunt elementele obligatorii care trebuie mentionate in fisa post sunt ? Deoarece , in noua fisa post au fost intentionat omise elemente esentiale (relatii de colaborare, subordonare- sunt sef fara personal in subordine, etc.).
Eu pricep ceva , dar nu sunt sigura: conducerea societatii incearca sa respecte hot. jud., sa nu modifice CIM, dar doreste sa ma "dubleze" stirbindu-mi din autoritatea postului. De aici se naste alta intrebare:
3. Aceasta dublare este legala, sau este facuta pentru a ma "teroriza" si ma determina sa plec, sa renunt. Cat poate dura , pentru ca deja sunt in tratament datorat stresului.

Astept cu nerabdare
Cu respect!
Cornelia
Cel mai recent răspuns: conelia anghel , utilizator 10:04, 13 Noiembrie 2011
Va multumesc pentru atentie si precizari, intotdeauna sunt binevenite!
Intre timp am reusit sa contactez avocatul care m-a reprezentat in procesul anterior, si am stabilit, pe baza probelor si analizand cronologic evenimentele, invocarea in instanta a modificarii unilaterale a CIM (IARASI!) prin schimbarea (totala) a atributiunilor postului. Se invoca art.17 (2) lit.d :
Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
...............................
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative si atributiile postului;
.......................
alaturi de art.17 alin.(2)si (4)
Conform art.17 alin.(3) atributiile postului trebuie incluse in CIM si deoarece acestea sunt consemnate in Fisa postului , aceasta este o anexa a contractului,
In concluzie: modificarea atributiilor postului atrage dupa sine modificarea CIM, deci trebuie acordul partilor si nu decizie unilaterala.
Doresc sa stiu daca interpretarea este corecta, se mai pot adauga si alte elemente care s-o intareasca. Stiu, veti spune ca am avocat, dar imi place sa aud si parerea altora si sa-mi expun si eu parerea.
De aceea va rog sa-mi spuneti ce pare aveti.

Cu respect,
Cornelia
Trebuie demonstrat ca, cu toate ca functia a pastrat aceeasi denumire,cea de sef serviciu, atributiile stabilite prin noua fisa a postului - anexa la contractul individual de munca, au alta natura si corespund, în fapt, unei functii cu un alt specific,respectiv de executie,nu de conducere,(faptul ca de ex. nu mai raspundeti de activitatea personalului din subordine din cate inteleg) ,deci, a avut loc o modificare a unui element al contractului individual de munca si anume felul muncii.
In acest caz se impunea obtinerea acordului salariatului si încheierea unui act aditional la contractul individual de munca,deci nu se putea modifica unilateral contractul de munca.
Parerea mea ca trebuie mers tocmai pe acest fapt, ca s-a produs o modificare unilaterala a clauzei privind felul muncii .
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
ContSters136493, utilizator
Initial si eu m-am gandit la felul muncii, potrivit art.41(1,) dar nu eram sigura ce inseamna acesta, conform codului muncii.
De aceea va intreb: felul muncii conform art.41(1),litera c , cuprinde functia, ocupatia si atributiunile care sunt specificate la art.17(2) litera d ?

Daca este adevarat inseamna ca o iau de la capat, cu modificarea unilaterala a CIM, prin modificarea felului muncii, ceea ce inseamna ca instanta nu este ascultata si ma poate tracasa in felul acesta pana cedez. In acest caz, prin repetate incalcari legale, un angajator nu poate fi pus la punct de o autoritate?


Astept cu nerabdare raspunsurile.

Multumesc anticipat,
Cornelia
Institutia publica care are atributii in legatura cu relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca este ITM-ul sau Inspectia Muncii ... acestea pot constata neregulile savarsite , dar nu pot obliga pe cei controlati .. singura autoritate in stat care ii poate obliga este instanta de judecata ...

Intr-adevar, felul muncii cuprinde functia, ocupatia si atributiunile ... insa asa cum am mentionat in celalalt topic deschis de dvs , art.19 C.mun. este cel care va da dreptul la sesizarea instnatei de judecata in conditiile in care angajatorul nu v-a informat cu privire la schimbarea functiei ...
Multumesc foarte mult pentru atentie si raspunsuri totodata, am citit art. mentionat.

Cu respect, Cornelia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Falsa reintegrare pe functie conelia anghel conelia anghel Sunt in situatia urmatoare, ca urmare a punerii in aplicare a unei sentinte judecatoaresti intr-un conflict de munca castigat de mine si va cer ... (vezi toată discuția)
Contestatie modificare unilaterala cim conelia anghel conelia anghel Buna ziua Am conceput o contestatie a unei decizii.. Va rog sa ma ajutati sa-i dau forma finala. Pot depune ca anexe Referatul inaintat Conducerii CHEMGAS ... (vezi toată discuția)
Am deținut o funcție de conducere , cu exercitare temporara, ... alexandrinagina alexandrinagina Am deținut o funcție de conducere , cu exercitare temporara, Sef serviciu instituție publica. După reorganizarea instituției, funcția de conducere s a ... (vezi toată discuția)