avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fisa post diferita pentru acelasi post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fisa post diferita pentru acelasi post

Va rog sa ma lamuriti si pe mine.
In 01.11.2011 am fost reintegrata in functie (sef serviciu) cf. unei hotarari jud., postul resp. fiind ocupat intre timp de o alta persoana. In prezent ocupam amandoi aceeasi functie (post) , dar astazi 09.11.2011, am primit si semnat o noua fisa post (sef serviciu) cu totul diferita de cea avuta anterior hot. si care imi ia restrange (90%) atributiunile de sef serv. Totodata ma obliga prin decizie sa predau toate documenetele serviciului, celuilalt sef serviciu.
Cu sa-mi exercit functia de sef serviciu in lipsa documentelor intocmite de mine?intrebare
1. Este posibil ca pe acelasi post (unul singur in organigrama ) sa existe doua fise post diferite pentru doua persoane numite pe acest post? Stiu ca intrebarea este "naucitoare" dar realitatea este si mai si. Nu stiu de unde le scot, dar o minte sanatoasa nu ar concepe asa ceva.
2. Exista o baza legala ( codul muncii, un ordin, hgr, ) care prevede care sunt elementele obligatorii care trebuie mentionate in fisa post sunt ? Deoarece , in noua fisa post au fost intentionat omise elemente esentiale (relatii de colaborare, subordonare- sunt sef fara personal in subordine, etc.).
Eu pricep ceva , dar nu sunt sigura: conducerea societatii incearca sa respecte hot. jud., sa nu modifice CIM, dar doreste sa ma "dubleze" stirbindu-mi din autoritatea postului. De aici se naste alta intrebare:
3. Aceasta dublare este legala, sau este facuta pentru a ma "teroriza" si ma determina sa plec, sa renunt. Cat poate dura , pentru ca deja sunt in tratament datorat stresului.

Astept cu nerabdare
Cu respect!
Cornelia
Cel mai recent răspuns: conelia anghel , utilizator 10:04, 13 Noiembrie 2011
1. Legal,dupa ce respectivului angajat ii va inceta incapacitatea temporara de munca,daca provine din unitate,va trebui sa fie trecut pe postul detinut anterior numirii pe functia de sef serviciu,iar dvs. sa ramaneti titulara de post,in cf. cu hotararea de reintegrare.
In situatia prezentata de dvs. la data comunicarii hotararii de reintegrare,postul pe care trebuia facuta reintegrarea era temporar vacant, ocupantul fiind in cm avea cim ul suspendat.
2. Nu se justifica elaborarea unei alte fise de post pt. dvs.din moment ce este vorba despre unul si acelasi post si exista deja fisa de post sef serviciu .
3. Pana la final,tot la instanta de judecata cred ca va trebui sa ajungeti,pt. ca din cate inteleg este o "falsa reintegrare" a dvs.dar asta ar trebui sa se intample in opinia mea atunci cand ocupantul actual al postului va reveni in activitate.
Pana atunci,parerea mea este ca totusi ar trebui sa sesizati si ITM ul asupra situatiei,avand ca obiect in principal fisa de post,care nu are cum sa fie alta decat cea pe care o detinea si ocupantul postului pana la revenirea dvs.daca nu s-a creeat un nou post in schema.
Va multumesc pentru atentie si raspunsuri. In mare, si eu gandesc la fel. In prezent "ei " se comporta ca si cand postul nu este vacant ci ocupat de inlocuitorul ocupantului care se afla in ITM. Inlocuitorul acestuia este seful formatiei care imi era subordonat dupa fisa anterioara si in prezent nu mai stiu in ce relatii sunt pentru ca fisa post noua nu precizeaza personal in subordine. Sunt atat de bulversata de lacunele fisei post si a deciziei de respecare a ei si de predare a documentelor serviciului, incat, nu stiu cum sa ma comport. Va inchipuiti cum este sa fi sef de serviciu si sa nu ai personal in subordine, iar dispozitiile conducerii sunt transmise direct si personal sefului formatiei. Eu nu am nici un cuvant de spus privind dispozitiile primite care nu au noima, sunt doar ordine pur si simplu care trebuie respectate. Dreptul meu la consultare , dreptul de a cunoaste orice modificare in statutul meu ca lucrator sunt calcate in picioare. Vreau sa va pun cateva intrebari:
Prin Decizie, angajatorul "a decis" printre altele, plata cheltuielilor de judecata (620 lei)esalonat, incepand cu luna noiembrie. Adica, la anul si la multi ani. Am abordat juristul pentru exemplificare , nu mi-au oferit detalii decat, "aveti incredere ca va dam banii, cate 100, 200 lei lunar , la salariu".) Pentru societate suma este picatura in ocean (este valoarea a 250 kg azotat comparativ cu productie de sute tone zilnic , alaturi productia de circa o mie tone uree). Ce efort financiar ! Dau faliment!
1. Nu trebuia sa fiu si eu intrebata daca vreau "frimituri aruncate" sau intregul ?
2. Nu trebuia stabilita plata de comun acord?
3. Mai pot apela la un executor judecatoresc pentru respectarea hotararii, sau se ia in considerare decizia unitatii de a plati la sfantu' asteapta?
(Nu am apelat la executor judecatoresc pana acum pt. ca am incercat o abordare amiabila )

Amabilitatea mea a fost prost inteleasa fiindsa catalogata drept neindrazneala, in consecinta sunt umilita si pusa la "colt" cu decizii neustificate .Deoarece angajatorul continua razboiul inceput nu sunt dispusa sa "le incasez" fara sa-mi solicit drepturile legale.
Luati legatura cu un executor judecatoresc.
Multumesc pentru raspuns si atentia acordata si nu in ultimul rand pt. rabdare.Da, am incercat contactarea unui executor dar deocamdata programul celor vizati, coincide cu programul de munca (nu ma pot invoi!). Dar caut o solutie de contactare.

Doresc sa exemplific faptul ca nu am fost concediata ci am fost inlocuita din functie. Eu am fost angajata pe 26 oct.2010 pe functia respectiva in timp ce inlocuitorul a fost angajat tot in oct.2010 dar pe alt post. Deci cred ca nu se aplica desfacerea CIM cu art.56(1) lit.e din codul muncii. Dar nu aveati de unde sti, nu am precizat.

Cu respect.
Cornelia
In unul dintre raspunsuri v-am precizat,dupa ce dvs. ati revenit cu amanunte, ca daca angajatul respectiv a fost incadrat pe fc. dvs.de pe o alta fc. atunci cand dvs. ati obtinut hot. de reintegrare,postul existand ,ei aveau obligatia sa va reincadreze pe acelasi post,angajatului respectiv neincetandu-i contractul ,in cf. cu art.56lit.(e),ci fiind trecut pe postul detinut initial,sau pe un post similar vacant.
In ceea ce priveste executorul,incercati sa-l contactati telefonic sau prin email si poate reusiti sa stabiliti o intalnire in afara programului dvs.de lucru.

Alte discuții în legătură

Falsa reintegrare pe functie conelia anghel conelia anghel Sunt in situatia urmatoare, ca urmare a punerii in aplicare a unei sentinte judecatoaresti intr-un conflict de munca castigat de mine si va cer ... (vezi toată discuția)
Contestatie modificare unilaterala cim conelia anghel conelia anghel Buna ziua Am conceput o contestatie a unei decizii.. Va rog sa ma ajutati sa-i dau forma finala. Pot depune ca anexe Referatul inaintat Conducerii CHEMGAS ... (vezi toată discuția)
Am deținut o funcție de conducere , cu exercitare temporara, ... alexandrinagina alexandrinagina Am deținut o funcție de conducere , cu exercitare temporara, Sef serviciu instituție publica. După reorganizarea instituției, funcția de conducere s a ... (vezi toată discuția)