avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare domiciliu minor

Minorul in varsta de 12 ani are domiciliul la tata, dar din vara am stabilit impreuna cu tatal ca minorul sa vina sa locuiasca cu mine. Intrebarea mea e : trebuie sa mergem in instanta ca sa stabileasca noul domiciliu al copilului? Daca mergem la notar si dam o declaratie notariala prin care ne exprimam acordul in privinta modificarii domiciliului minorului si a cuantumului pensiei de intretinere, de data asta din partea tatalui pentru minor, este suficient? Va rog sa ma lamuriti si pe mine care sunt pasii legali de urmat.
Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
Daca acea intelegere este prin propria dumneavoastra vointa si minorul nu are de suferit, puteti sa mergeti si la notar sa dati declaratii pe proprie raspundere, decalaratii care sunt doar de pecetluire a intelegerii.
Daca exista si nesansa aparitiei unor neintelegeri atunci e mai bine sa va adresati instantelor care sa consfinteasca intelegerea printr-o sentinta.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Copilul a mai stat o perioada de 2 ani cu mine asa ca atat tatal cat si copilul stiu ca ii va fi bine copilului la mine in domiciliu. Deci nu se poate pune problema ca nu i-ar fi mai bine copilului, ideea era dc trebuie sa mergem noi parintii la notar, daca trebuie sa luam si copilul cu noi si daca acel document notarial are putere pentru autoritati...adica pot face ulterior copilului buletinul pe adresa mea(localitatea mea me de domiciliu), daca eu pot duce acest document la serviciu pentru intreruperea platii pensiei iar tatal sa il duca la locul lui de munca pentru a i se opri lunar pensia catre copil. Ori cumva trebuie cu aceasta declaratie notariala sa mergem in instanta? Asta e nelamurirea mea!
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2013
anka564, utilizator
Buna ziua,
In privinta adresei din C.I., aceasta va putea fi la dumneavoastra fatra probleme.
La notar va trebui sa fie prezent si copilul.
In privinta pensiei, pentru aceasta trebuie sentinta data de instanta.
av. Gabriel Klein kiritescu
Multumesc frumos pentru raspuns...deci alt proces pntru plata pensiei...ne ingrozeste ideea pe amandoi, ca nu mai vroiam iar sa ajungem prin judecatorie, cu atat mai mult ca acum dupa ani buni de la divort reusim sa comunicam f bine in privinta copilului si ne inteleseseram si cu privire la pensie.
Ma gandeam la varianta in care eu renunt sa mai imi dea pensie de intretinere minor, pentru ca veniturile mele sunt indestulatoare pentru mine si copil, atunci mai trebuie mers in instanta? Iar cu declaratia de la notar prin care si eu si tatal renuntam la pensie pot merge la serviciul meu ca sa nu i se mai vireze tatalui banii de pensie? O vor lua in calcul cei de la serviciul meu? Sau numai o hotarare judecatoreasca def si irev poate anula virarea pensiei? Pentru ca tatal cu siguranta isi va ajuta baiatul, iar daca nu o va face nu-i bai, rusinea o sa fie la tata nu la mine.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara fara divort alexandradragut alexandradragut buna ziua, as vrea sa stiu si eu,in cazul in care tatal nu mai locuieste cu mama si copilul si nu s-au depus inca actele de divort,se poate cere pensie ... (vezi toată discuția)
Procura necesara parasirii tarii cu un minor roocky roocky buna ziua.unde trebuie sa merg sa ma interesez daca procura notariala facuta de unul dintre parintii este valabila si nu este falsificata?va rog imi trebuie un ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor! Alex2yo4u Alex2yo4u Bună ziua!!! Eu împreună cu soția și fetița noastră locuim in Bucuresti la părinți mei care stau la curte unde ne-am facut si noi propria casă! Dupa ... (vezi toată discuția)